Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Asien møder Asserbo

Et traditionelt, dansk sommerhus i en nordsjællandsk skov er i hænderne på Lars Jensen blevet tryllet om til et eksotisk frirum med østens luksushoteller som inspirationskilde.

© Peter Brinch

Det er som en rejse til en anden verdensdel, når man træder indenfor i sommerhuset hos Lars Jensen og hans kæreste. Østens enkelhed og begreber som zen og simplicity har her sat dagsordnen, og “Asien møder Asserbo” er det vellykkede resultat.

Lars Jensen, 42, er International Visual Merchandiser hos IC Companys. Jobbet fører ham vidt omkring, hovedsagligt rundt i Europa, men også til Østen, som er en af yndlingsdestinationerne.

Jeg er glad for at have et job, hvor jeg rejser meget. Ud over de mange butiksbesøg bliver der ofte tid til at besøge lækre restauranter og designhoteller. Hver gang bliver jeg inspireret af Østens enkle indretningsstil, siger Lars Jensen.

Eames-stole brugt omkring et antikt, kinesisk spisebord, og spinkle standerlamper mod bløde, tunge gardiner – kontraster, der understreger en stemning af ro og velvære, som parret har brug for, når de holder fri.

© Peter Brinch

I stuen dominerer farven brun i flere nuancer. Sofaen og lænestolene i groftvævet uld fra Moroso er købt i Interstudio. Sofabordet, i glaserede kakler fra Fired Earth, har Lars Jensen designet og fået udført af en lokal murer. Lamperne er af Philippe Starck og brændeovnen er af mærket Titan.

© Peter Brinch

Lars Jensen er International Visual Merchandiser hos IC Companys med ansvaret for kommunikation, koordination og træning i de visuelle retningslinjer for en del af firmaets brands.

© Peter Brinch

Fra spisestuen kan man åbne de dobbelte døre ud mod terrassen. Spisebordet er antikt og stammer fra Asien, købt hos Green Square. Hertil Eames-stole købt hos Paustian. Lampen Stchu Moon er fra Catellani & Smith.

© Peter Brinch

For enden af køkkenet i en lille niche har parret skabt et loungehjørne/gæsteværelse. Mellem vinduet og væggen har de bygget en platform med karme i mdf-plader, hvorpå der ligger en madras med puder. Lamperne er fra firmaet Ochra, købt i London (forhandles af Rue Verte), og lysestagerne er fra Choff Design.

© Peter Brinch

Køkkenet er efter ombygningen nu placeret i husets hjerte. For at forbinde de gyldne toner i husets øvrige indretning har parret valgt køkken-elementer i egetræ fra Ikea med greb fra CasaShop og en bordplade fra HTH. Køleskabet er fra Smeg, køkkenvasken og armaturet fra Ikea.

© Peter Brinch

Bag spisebordet hænger et stort billede, som nærmere er en ophængning af utallige små silkesommerfugle, som Lars Jensen har sat fast på en baggrund med knappenåle og indrammet. Krukkerne på gulvet er fra Kina og er fra Green Square.

© Peter Brinch

Soveværelset har udgang til terrassen i husets nordlige hjørne. Sengen er fra Ilva, og sengetæppet og puderne har Lars Jensen fået specialsyet. Læselamperne er af Phillippe Starck, og geviret over sengen har parret overtaget fra de tidligere ejere.

© Peter Brinch

Udsigten over vand omkranset af smuk, dansk sommerland, gør det nemt at forstå, at Lars Jensen og hans kæreste faldt for sommer-husets beliggenhed.

© Peter Brinch

Badeværelset med oppusede vægge og et gulv støbt med små strandsten fra firmaet Fired Earth. Vask og bord er fra Bad & Stil. Armatur er fra Dornbracht, og det antikke spejl er fra Green Square.

Relaterede Artikler