Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Totalrenovering af herskabslejlighed: Hvordan gør vi lige det?

Familien vil gerne ende op med tre soveværelser, et rummeligt køkkenalrum og stue, men har svært ved at se, hvordan det skal gøres. Læs med på ekspertens råd til familien her.

Hej Lone,

Vi er en familie på fire, der på grund af de unges kommende studier, nu flytter ind til Aalborg i en nyerhvervet (herskabs)lejlighed, der skal have den helt store omgang for at komme til
at passe til vores behov.
Det er et dødsbo, der stort set står uforandret med pigekammer i forbindelse med et ældre køkken og et badeværelse med kar og træk og slip.

Nuværende bad er mørkt og smalt og ligger bagved køkkentrappen, så det kan ikke udvides. Der er fem værelser/stuer en suites, men vi vil gerne ende op med tre soveværelser og et rummeligt køkkenalrum, samt stue og har rigtig svært ved at se hvordan.

Vi har store behov med hensyn til garderobeplads og opbevaring, da alle i familien dyrker flere former for sport, så tøjvaske- og tørremulighed ville være fantastisk. Nu krydser vi fingre for at du kan se muligheder, hvor vi ikke kan og så håber vi på snarligt svar, så vi måske kan komme i gang i påsken.

De bedste hilsener familien snart fra Aalborg

Kære familie,

Tillykke med den fine, klassiske lejlighed, der ser superfin ud trods alderens spor. I skal anmelde ændringerne til kommunen, men I bør uden problemer kunne koble vand og installationer på badeværelset. Og således flytte køkkenet over på den anden side af gangen til dette oprindelige soveværelse og lægge det sammen med værelset ved siden af, så I kan få det ønskede køkken-alrum.
Ved at placere vask og opvaskemaskine ved det skrå vægstykke, får I plads til rørføringen bagved elementerne.

I kan evt. lave bordpladedybden her 70 cm, så der er plads til rør og korrekt fald bagved skabene. Det gamle badeværelse vil jeg foreslå at I indretter helt nyt med et ekstra toilet og resten af rummet som bryggers/vaskerum med ekstra opbevaring til snavsetøjet og evt. husets linnedbeholdning, så det ikke tager plads op andre steder.

På den oprindelige plantegning slår det mig, at den meget fine og pompøse indgangsdør fra den buede hovedtrappe nærmest ender i en væg, så man slet ikke følger op på alt det smukke indenfor.
I stedet vil jeg foreslå jer,- når I nu skal i gang med at modernisere køkkenet og lave badeværelse her, at I fjerner nogle af de små vægge med dørpartier, så I kommer ind hvor der er meget mere plads.

Væggen ind til pigekammeret er således fjernet, så lyset fra vinduet kommer ind i entreen. Og ved at forlænge væggen ved skorstenen (stor bruseniche bagved i badeværelset), får i en flot væg til et konsolmøbel med spejl eller hvad I nu har lyst til.

Badeværelset snupper således en bid af kammeret for, at få plads til en rigtig stor bruseniche med plads til et højskab imellem brus og entrévæg, vaskebord til venstre for døren og væghængt toilet bagerst i rummet med to væghængte skabe overfor, så I alle får masser af hyldeplads til diverse toiletsager.

For at få etableret de tre ønskede soveværelser, deles den meget store spisestue op i to gode værelser, mens I voksne sover i karnapstuen og indretter opholdsstue i hjørneværelset.

Kærlig hilsen Lone

Håndplukket til dig