Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Storbyimpulser

Fotokunst fra Berlin, high fashion-møbler fra Londons hotteste designere, spanske nyskabelser og loppefund fra Amsterdam. Norske Karina Holmen elsker innovativt design - gerne med humor.

© Andreas Mikkel Hansen

Hvis man ikke kender København i forvejen, må oplevelsen af at dumpe ned lige midt i hjertet af byen synes så meget mere imponerende her, hvor hovedstaden tager sig ud på sin mest postkort-agtige måde. Sådan følte Karina Holmen det også, da hun netop landet fra Oslo fandt lejligheden i
Larslejsstræde - klos op ad Skt. Petri Kirke i en flot restaureret ejendom fra 1830’erne. Hele kvarteret oser af charme og den der “gamle københavnerstemning”.

Det samme kan man ikke sige om indretningen i den klassiske lejlighed. Godt nok er her både høje paneler, lysekroner og sildebensparket - men møblerne kommer fra de mest moderne og nyskabende designere og kunstnere,
som stylisten og butiksindehaveren Karina Holmen er stødt på, når hun bevæger sig rundt i storbyer over hele verden.

© Andreas Mikkel Hansen

New Yorks skyskrabere og mylder af taxier står lige her på hylden hos Karina Holmen.

© Andreas Mikkel Hansen

Karina Holmen

© Andreas Mikkel Hansen

Bøgerne er ikke ægte - men et motiv på det håndtrykte tapet fra engelske Deborah Bowness.

© Andreas Mikkel Hansen

De hvidmalede træpaller bliver brugt som sofabord i stuen og her som bund for en hjemmelavet lounger inspireret af nogle møbler set på den sidste møbelmesse i Milano. Madrassen er skåret på mål og betrukket med hvidt læder hos en møbelpolstrer. Puderne er fra Karina Holmens interiørbutik Rue Verte Plus.

© Andreas Mikkel Hansen

Den gamle lejlighedsstuer ligger mod gaden og har stadig deres originale bløde panelvægge. Det har gjort det umuligt at hænge noget op på væggene, og alle billeder hænger derfor i tynde tråde fra loftet. Den blå lænestol er et loppefund fra Amsterdam, som har fulgt Karina Holmen i mange år, blot med skiftende betræk.

© Andreas Mikkel Hansen

Arbejdsværelset er indrettet i den mindste stue med et gammelt skrivebord, der har stået i en bank i 1930'erne.

© Andreas Mikkel Hansen

Soveværelsets blå toner på væggen og i de tykke gardiner fra Andrew Martin spiller sammen med det kølige lys fra vinduerne mod baggården.

© Andreas Mikkel Hansen

Garderoben bygget af et Kee Klamps-system, der primært bliver brugt til stilladser.

© Andreas Mikkel Hansen

Audrey Hepburn kaster glans over det lille toilet. Silketrykket er af den engelske kunstner Conrad Leach, som Karina Holmen også repræsenterer i Rue Verte Plus.

© Andreas Mikkel Hansen

"Goodmorning sir, it is time to rise and shine." Vækkeuret fra Voco Clock vækker med den engelske skuespiller Stephen Fryes blide butlerrøst.

© Andreas Mikkel Hansen

Kommoden er egentlig en fryser fra 1930'erne, som Karina Holmen fandt på et loppemarked i Amsterdam.

Relaterede Artikler