Stor stil på lidt plads

Skandinavisk stramhed tilsat lidt god karma fra Østen går op i en højere og velordnet enhed hos Majbritt Meng og Jesper Johansen i en ældre lejlighed på Østerbro.

© Birgitta Wolfgang Drejer

Majbritt Meng og Jesper Johansen har med kompromisløs stilsikkerhed næsten præsteret det umuliges kunst i deres lille, toværelses lejlighed på Østerbro. De har formået at få plads til både hjem, firmakontor og møderum på ganske få og meget velordnede kvadratmeter.

Majbritt Meng arbejdede som modestylist og boede i Århus sammen med kæresten Jesper Johansen, der havde uddannet sig til grafisk designer, da de besluttede at flytte til København. Tanken var at finde en lejlighed, hvor der var plads til både bolig og Jesper Johansens nystartede firma Designunit.

Den treværelses lejlighed, de fandt på Østerbro, var mørk og trang og trist, så en del vægge røg ned, tre værelser blev til to, og med masser af hvid maling og pladsbesparende løsninger fik parret skabt en moderne, personlig og meget velafstemt bolig.

© Birgitta Wolfgang Drejer

Rene og enkle grafiske linjer er fremherskende. Også når det gælder lejlighedens pynt, som er valgt efter devisen: lidt, men effektfuldt. Den råtskårne træskål, de afrikanske træskulpturer og vasen med vilde grene danner en stærk kontrast til den hvide indretning og lysindfaldet.

© Birgitta Wolfgang Drejer

Den lille skrivepult i mørkbejdset eg fra nu lukkede R.O.O.M. står, hvor en væg før delte den store stue i to. Arne Jacobsens Grand Prix-stol er købt på auktion. Lampen er af PH for Louis Poulsen. Over skrivepulten hænger billeder fra parrets buddhi-stiske bryllup i Thailand. Til venstre ses udgangen til altanen, hvor der lige er plads til et par stole på en lun sommeraften.

© Birgitta Wolfgang Drejer

Majbritt Meng venter parrets første barn, og selv om de nu bliver tre i en toværelses lejlighed, foretrækker de at blive boende, fordi de trives så godt på Østerbro.

© Birgitta Wolfgang Drejer

Skind, strik og andre tekstiler giver lejlighedens ellers stramme stil et blødere udtryk. Her et rensdyrskind. Trævaserne er fra CasaShop.

© Birgitta Wolfgang Drejer

I lejlighedens spiseafdeling drev parret indtil for nylig deres grafiske designbureau Designunit. I dag har de fået kontor midt i København, så hjemmet er – næsten – forbudt for arbejde. Bordet og stolene er designet af Charles og Ray Eames og fra Paustian. De malede gulve får nærmest de lette møbler til at svæve. Lampen er fra CasaShop, mens tekanden er Arne Jacobsens Cylinda Line fra Stelton, og koppen er fra Royal Copenhagen.

© Birgitta Wolfgang Drejer

Arne Jacobsens svanestol i cognacfarvet skind står og soler sig alene i lejlighedens lille lysfyldte karnap. Gulv til loft-gardinet skjuler en stor reol med kontorgrej og private sager og skaber ro i rummet.

© Birgitta Wolfgang Drejer

Parret er begejstrede for at rejse i Østen og har taget den gode karma med hjem til lejligheden. Buddha, blomster og levende lys skaber en nærmest zenagtig stemning på badeværelset.

© Birgitta Wolfgang Drejer

Ko på køkkengulvet Det kræver god køkkenakrobatik, pertentlighed og sikker grydehåndtering at undgå pletter på koskindet, men smukt og anderledes ser skindet ud i det lille køkken, som bortset fra nogle få mørke kontraster, er indrettet lyst og enkelt med elementer fra Ikea.

© Birgitta Wolfgang Drejer

Luna er en elegant weimaraner-hund der glæder sig over de gardinløse vinduer. Så kan hun følge med i Østerbro-bylivet udenfor. Det kunne jo være, der kom en passende hanhund forbi. I baggrunden ses en Arne Jacobsen-lampe.

© Birgitta Wolfgang Drejer

Den højtelskede espressomaskine har fået lov til at stå fremme i køkkenet, men ellers er alt konsekvent gemt væk i skuffer og bag låger for få det lille rum til at fremtræde større, end det egentlig er. Tolomeo-lampen er fra Artemide, og stolen er fra Mater.

© Birgitta Wolfgang Drejer

Den smalle entré er ligesom de andre rum helt hvidmalet. En broget ko bryder blødt det helhvide look. Stumtjeneren fra Paustian står næsten som en skulptur i rummet.

© Birgitta Wolfgang Drejer

Soveværelset har som lejlighedens eneste rum fået lette gulv til loft-gardiner. Det vender ud mod det rolige gårdmiljø og er enkelt indrettet med en seng fra Ikea og et meget stort spejl, der får rummet til at syne større.

Relaterede Artikler