Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Smykkekunstneren Zarah Voigts scenografi

Zarah Voigt sætter pris på kontraster, og at de ting, hun omgiver sig med, har sjæl. Hun har indrettet sin lejlighed i København som et maleri, hvor tingenes placering og udtryk er sat i scene, så de skaber glæde.

© Rishi Sæther

Zarah Voigt er smykkekunstner og scenograf og ikke bange for store kontraster hverken i livet eller i hjemmet, hvor der er blevet plads til både antikviteter og plexiglas, drama og humor.

–Enten gør man det fuldt ud, eller også gør man det ikke, siger hun igen og igen, mens hun viser rundt i sin og kærestens 125 m² store københavnerlejlighed, hvor de bor med børnene Ella og Isak.

Filosofien om, at tingene skal være gennemført, følger Zarah Voigt både i smykkevirksomheden og hjemmet.

–Det er nok noget, jeg har fra min far (kunstneren og scenografen Jean Voigt, red.). Hvis man vil gøre noget, så skal man gøre det “all the way”, siger hun.

© Rishi Sæther

Zarah Voigt er smykkekunstner og scenograf og ikke bange for kontraster hverken i livet eller i hjemmet, hvor der er plads til både antikviteter og plexiglas, drama og humor.

© Rishi Sæther

En stor væg i spisestuen er dedikeret til “familiebilleder”, bl.a fra Zarah Voigts barndom, men også til billeder af både Bowie og svigermor. Bordet er bygget til parret af den samme mand, som har lavet deres køkken, Mads Hagen Thomsen fra Set Up Kitchen. Kagerne på Royal Copenhagen-fadet er kunstige kager, som hun har fundet i Tokyo. Hun forhandler dem nu i sin smykkebutik, hvor de leveres i en fin kageæske til 225 kr. pr. stk. – men så holder de også evigt!

© Rishi Sæther

Et kig fra soveværelset g ind i den lille sofastue, hvor familien kan brede sig i den store flyder i uld fra Raun. Billederne på væggen (papirklip i plexiglas) har Zarah Voigt selv skabt. Lysekronen er fra en marskandiser i Ravnsborggade på Nørrebro, og 70’er-lampen er fundet på et loppemarked, hvorefter hun har spraymalet den sort. Sofapuder designet af hhv. KAWS og PAM.

© Rishi Sæther

Karmen i døråbningen er fjernet, og rummet er åbnet op med et vindue i plexiglas, der fungerer som udstillingsmontre for samlingen af Vinyl Toys. Lampen over spisebordet ligner næsten noget, Zarah Voigt kunne have fundet på, men den er fra Habitat. Spisebordet er bygget af Mads Hagen Thomsen fra Set Up Kitchen. Stolene er Eames’ Wire Chair.

© Rishi Sæther

Spisepladsen i køkkenet er holdt enkel, men også her mikses det moderne design med antikt sølvtøj og krystalkarafler og barnlige elementer som Ellas komfur. Spisebordet er lavet i samme stil som resten af køkken-designet. Det store kunstværk har kæresten lavet til Zarah Voigt – og det passer smukt til kopperne, som hun selv har dekoreret.

© Rishi Sæther

Det tog et år at få det nye køkken realiseret. Det er lavet specielt til lejligheden af Mads Hagen Thomsen fra Set Up Kitchen. – Det er virkelig lavet ordentligt. Det er kram, og det holder. Det er ikke sart, siger Zarah Voigt, der heller ikke her gik på kompromis. Både køleskab og opvaskemaskine er elegant skjult i designet.

© Rishi Sæther

Badeværelset bestod før af en opsat brusekabine på et blåt vinylgulv. Men nu er det beklædt med sorte fliser fra gulv til loft, hvilket giver en unik og dramatisk effekt. Vasken er indbygget, så det gennemførte look med de sorte fliser ikke brydes af en hvid standardvask.

© Rishi Sæther

I soveværelset er puderne så store, at de fungerer som et flot sengegærde. Zarah Voigt har lavet puder og sengetæppe i sort bomuldssatin, da hun ikke kunne finde nogen af delene i de mål og farver, hun ønskede. Stolene har hun arvet fra sin far – og lakeret sorte. Kunstværket i jern, der hænger over sengen, har hun og kæresten skabt inspireret af hendes smykkekollektion Gothica.

Håndplukket til dig