Se et designerhjem bag Siloens rå facader
"Den primære årsag til, at vi ville bo lige her, var, at vi simpelthen forelskede os i denne gamle bygning."
Facaden på den ikoniske gamle kornsilo er reformeret af Cobe Architects og ligger med front til havet i Nordhavnen i København og udsigt til vindmøller, Sverige og hele København.
Nordhavnen reformeres
I Københavns Nordhavn er byudviklingen i fuld gang – ikke mindst sat i værk af den ikoniske gamle kornsilo, Siloen, som nu rummer eksklusive lejligheder med attraktiv udsigt til by og vand.
Det er Cobe Architects, der står bag renoveringen af det imponerende hus.
Her besøger vi et par, som har været inspireret af bygningens industrielle rå stil og mikser poleret beton, jern, messing og træ i en gennemført skandinavisk stil.
Et stykke af den originale cementmur fra Siloen viser det flotte spil i betonen.
Som en abstrakt skulptur tårner Siloen sig op i Nordhavnen, hvor den står som en milepæl i byudviklingen.
Transformation af den gamle kornsilo
Byudviklingen har godt fat i København – ikke mindst i Nordhavn, der som bydel er ved at redefinere sig selv ved at omdanne industrielle bygninger til boliger og handelsområder.
Her markerer den ikoniske bygning Siloen sig som en imponerende milepæl i processen.
Det er Cobe Architects, som har transformeret den tidligere kornsilo om til mange spektakulære luksuslejligheder med en panoramisk udsigt til den københavnske skyline og havet.
Husets rå udtryk er understøttet af naturlige materialer indenfor. Sofaen fra BoConcept falder godt ind i betonens farver, mens sofabordet af træ, som Grethe har designet, skaber en varm stoflighed i de grå omgivelser. Gennem de syv m. høje gulv til loft-vinduer er det, som om himlen og havet trækkes ind i stuen.
En udsigt til hav og himmel fungerer som smukt tapet til Poul Kjærholm-spisebordet PK-54 og hvide 7’er-stole designet af Arne Jacobsen. Spisearrangementet omkranses af lysekronen Christiansborg, der er designet af Vilhelm Lauritzen til Christiansborg i 1950.
Råt og industrielt
Kommer man om bag den stålgrå facade, er der en særlig skønhed i denne lejlighed, hvor den industrielle stemning er bibeholdt med hård og rå cement, syv m’s loftshøjde og gulv til loft-vinduer.
Den er hjem for advokaten Grethe og hendes mand, salgsagenten Peter, som selv står bag renoveringen.
For parret havde et ønske om at lave et personligt projekt sammen og kontaktede en arkitekt til at hjælpe med at designe indendørsområdet.
At det 200 m² store rum kun var en tom skal, var kun en fordel, da de netop ledte efter et sted, hvor de kunne designe et hjem, der var skræddersyet til deres behov.
– Den primære årsag til, at vi ville bo lige her, var, at vi simpelthen forelskede os i denne gamle bygning, rummenes højde og cementdetaljerne, men også i det faktum, at det var en rå skal, siger Grethe.
Mønstre fra naturlige materialer er tænkt ind i indretningen i en blanding af beton, marmor, træ og keramik.