Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Optimal indretning af stue og køkkenalrum

Hvor skal møbler og tv placeres for at give en større rum-fornemmelse?

Ferielejlighed i Nice

Hej Lone,

Vi har købt en lille ferielejlighed i Nice, hvor køkkenet, som er langt og smalt, støder op til lejlighedens stue. Vi har tænkt at rive væggen ned mellem køkkenet og stuen, for at skabe et åbent køkken / køkkenalrum, for på denne måde at få en større rumfornemmelse.

Døren fra køkkenet mod entréen, som er forholdsvis stor, har vi tænkt os at blænde af. Hvis vi gør dette bliver det på den anden side meget mørkt i entréen. Alternativt har vi tænkt at man også kunne fjerne væggen ud mod entréen, således at der blot er en søjle tilbage (bærende konstruktion) mellem køkken, stue og entre.

Har du nogen ideer til projektet, samt placering af møbler? I stuen forestiller vi os at vi skal have en 3 personers sofa, sofabord, 2 lænestole og et spisebord med plads til 4 personer.

Jeg synes altid du ser muligheder og ideer, som jeg ikke har tænkt på. Hvis du har nogle forslag, vil jeg være taknemmelig.

Hilsen Gerd

Kære Gerd,

Tillykke med nyerhvervelsen, det bliver garanteret rigtig dejligt for jer.

Når I nu åbner imellem stue og køkken, så vil det være helt naturligt at placere spisebordet ud for køkken og balkon. Jeg kan se på medsendte salgs-foto at stuen har været møbleret med spisebordet inderst og sofa/ tv yderst mod balkonen. For mig ville det under alle omstændigheder være mest komfortabelt med sofahjørnet inderst hvor der er mest privatliv og spisebordet ud for balkonen, hvor man er aktiv og hvor det bare er hyggeligt med kik til naboerne. Det kan også være rigtig praktisk at kunne flytte spisebordet ud på balkonen, når I vil spise der, så I ikke behøver at have to spiseborde. (stiplet ind)

På langvæggen bag spisebordet kan I placere en høj reol eller skab til diverse bøger, bykort osv., som skal have et sted at være. Er det et lukket skab, kan det også give plads til glas og sager til aflastning af køkkenskabene.

Placerer I den ønskede sofa med lænestole inderst, skal der også være vægplads til fladskærmen og derfor ville jeg bevare et stykke af væggen ud til entré og køkken, det vil sige at I ikke skal rive hele væggen ned men kun delvist. Vælg et drejebeslag til fladskærm eller et fjernsyn der står på gulvet, så det kan drejes begge veje.

Fordelen ved den møblering er desuden at man kan følge med i køkken- arbejdet fra spisepladsen mens der ikke bliver direkte indblik fra sofahjørnet. På grund af radiatoren i hjørnet af stuen samt længden på døren imellem entré og køkken, bliver åbningen som vist på tegningen cirka 180 cm.

Vælger I at blænde døren fra entré til køkken får I en væsentligt længere gåtur fra hoveddøren, men det kan I jo lade komme an på en prøve ved at hænge et lagen op og lukke af på den måde et stykke tid. At entreen bliver mørkere er der ingen tvivl om, men I kunne jo vælge at lukke af med en 90 cm høj halvmur med et glasparti til loft. Jeg ville nok lade døren være for at se om det ikke er meget rart at kunne lukke lidt af imellem køkkenmaskiner og soveværelse.

Mange hilsener Lone

© Lone Barslund – FØR

© Lone Barslund – EFTER

Relaterede Artikler