Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Omfattende ombygning af en 3-værelses studielejlighed

Det ene værelse skal nedlægges til fordel for mere plads i køkkenet og stuen. Se her, hvordan arkitekten vil løse rumfordelingen.

Hej Lone,

Jeg står og skal i gang med at renovere en ældre lejlighed som er indrettet som studielejlighed med tre værelser og delekøkken.

Vores egne tre børn har over en årrække været igennem den med samt to studiekammerater og nu er der kun en tilbage af vores egne, der har brug for at bo der.

Lejligheden skal have helt nye gulve og udskiftet varme fra el til fjernvarme, så der er mulighed for at se på det hele med andre øjne.

Når ombygningen er færdig er der fortsat brug for to værelser men vi overvejer om ikke der kan bygges om, så der bliver plads til et bedre køkken og en stue, så vi selv kan overtage den om nogle år, når vi gerne vil ned i boligstørrelse.

Badeværelserne skal der ikke røres ved, de er renoveret for et par år siden.

Jeg håber du har et par gode idéer.

Venligst S.P.

Kære S.P.

Hvis alle vægge undtagen dem på bygningens nordside omkring badeværelserne og entreen, kan rives ned, så har du helt frie hænder til at sætte nye vægge op, det er kun vinduernes placering og sprosseinddeling, der bestemmer hvor de nye vægge kan komme til at stå.

Det store soveværelse med tilstødende badeværelse er jo kæmpestort, så du har fin mulighed for at rykke væggen imellem de to værelser som vist på skitsen, så du stadig har et stort ”master” med eget bad og et nyt værelse imellem soveværelse og den nye stue, hvor væggen stilles ud for sprossen i vinduet, så der stadig er tre vinduesfag i værelset.

De to værelser bliver således lige brede, men stuen en hel del større.

Køkkenet er ændret lidt med en længere væg ud til entreen, så der bliver plads til at rykke de to højskabe her over og dermed få åbnet mere på den modsatte side, kogesiden, så der bliver god plads til et spisebord.

Den dag hele lejligheden bliver jeres, har I enten et dejligt arbejds- eller gæsteværelse, eller I kan vælge at rive væggen ned for at få en større stue. Da væggene stilles ovenpå det nye gulv er det en nem operation at fjerne dem uden synlige spor.

Bedste hilsener Lone

© Lone Barslund – FØR

© Lone Barslund – EFTER

Relaterede Artikler