Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Nyskabt byoase

På Østerbro i København fandt en ung familie drømmelejligheden med indbygget mulighed for at få deres egen have midt i byen. På den måde har de kunnet skabe den perfekte ramme for en børnefamilie.

© Tim Bjørn

Familien:
Tommy og Rebekka Hougaard er 32 og 30 år. Han er skolelærer, og hun er socialrådgiver og i gang med en diplomuddannelse i psykologi. De bor i lejligheden med deres søn Arthur på 3 år og venter deres andet barn i løbet af sommeren. Boligen er en andelslejlighed.

Forhistorien:
– Selve lejligheden var renoveret, da vi flyttede ind. Det har oprindeligt været en gammel handske- og hattemagerbutik.

Bag døren til soveværelset er der bygget en værdiboks ind i væggen fra den tid. De, der boede her før os, kunne imidlertid ikke finde nogen nøgle til den. Da de så efter noget tid rev panelerne ned, fandt de en nøgle til det skab, som måske gemte på noget værdifuldt. Da de endelig fik det åbnet, var det tomt.

© Tim Bjørn

Det tog cirka et år at anlægge haven på 85 m². På billedet ses Tommy, Rebekka og sønnen Arthur på 3 år. Rebekka gemmer på et lille, nyt familiemedlem i maven.

© Tim Bjørn

Lejlighedens køkken er sort og er fra Ikea.

© Tim Bjørn

Der er direkte adgang fra soveværelset til lejlighedens store badeværelse. Mellem de to rum er der skabt en væg med glas-skydelåger. Det blå sengetæppe er fra Hay.

© Tim Bjørn

Det blottede bindingsværk giver en særlig hyggelig atmosfære i lejligheden. Sofabordet har Tommy selv lavet. Sofaen er fra Bolia, og lampen er fra Flos.

© Tim Bjørn

Familien har selv lavet åbningen i væggen mellem de to stuer og indsat en biopejs. Det har gjort lejligheden lysere og skabt sammenhæng i indretningen.

© Tim Bjørn

Familien havde fra starten planer om at etablere et udekøkken i haven. I samme forbindelse fik de helt ekstraordinært lov af andelsforeningen til at etablere vand fra kælderen. Og det er da også blevet til en del have- og grillfester siden.

© Tim Bjørn

Før - var området mere åbent Familien har plantet rosenbuske og træer for at lukke haven endnu mere af, end den var, hvilket har gjort den mere huleagtigt. Der er sol i haven fra om formiddagen til ved ca. kl. 15-tiden. Sidst på eftermiddagen kommer solen så igen.

© Tim Bjørn

Nyskabt byoase På Østerbro i København fandt en ung familie drømmelejligheden med indbygget mulighed for at få deres egen have midt i byen.

© Tim Bjørn

Haven før ombygningen Området havde egentlig været fællesareal, men andelsforeningen besluttede, at ejendommens hjørnegrunde skulle tilhøre de fire stuelejligheder. Det gav familien mulighed for at tranformere uderummet til deres egen lille oase midt i byens travlhed.

Relaterede Artikler