Nye toner på den gamle skole - 4. sal

Sisse og Jules bor i en af de midterste lejligheder på 4. sal, som i stuen har en spændende niveauforskel. Niveauerne opstod, da den gamle hovedtrappe blev sløjfet ...

© Simon Brask

Sisse og Jules bor i “Kongelejligheden”. Dette tilnavn fik deres lejlighed hurtigt af husets beboere. Lejligheden ligger øverst i midten af den gamle skole og har i kraft af dette et stort buet vinduesparti fra den gamle hovedtrappe.

Vi nyder det lys, der kommer ind ad det store vindue, samt at vi ligger øverst, så vores udsigt er helt ugeneret. Vinduet giver hele dagen stuen forskellige stemninger, afhængigt af lyset og de mønstre, det skaber i rummet, siger Jules.

Da plantegningerne for renovationen af den gamle skole blev udarbejdet, blev man hurtigt enige om at bevare de store vinduespartier fra den gamle hovedtrappe. Dels fordi bygningens facade er fredet, og dels fordi der var enighed om, at det var spændende med de niveauforskelle, der således blev skabt i de midterste lejligheder.

© Simon Brask

Selv om klædeskabet er meget stort, så forsvinder det næsten i alt det hvide. Sort tilbehør som vaser og spejl skiller sig mere ud.

© Simon Brask

Udsigten fra taget er storslået med kig til flere af Københavns kendte tårne. De to sorte loungestole er købt i Ikea.

© Simon Brask

Tagterrassen er endnu ikke helt færdig, men udendørs bad og køkken er stort set monteret og opfordrer virkelig til udendørsliv midt i storbyen.

© Simon Brask

Den lange trævæg bliver lige før trappeskakten afbrudt af et indhak til en udendørs spa, lidt trukket tilbage fra resten af terrassen.

© Simon Brask

Opgangen er helt hvid Den gamle skillevæg af metalstænger er bevaret og bliver smukt understøttet af en fræsning i væggen med indbygget lys.

© Simon Brask

Det enorme stuevindue fra den gamle trappeopgang giver et helt fantastisk lysindfald og masser af karakter til rummet.

© Simon Brask

Over døren til gangen er en gammel jernbjælke bevaret, gravet frem og malet hvid. Overalt i huset finder man disse små, fine detaljer, som vidner om huset alder og byggestil.

© Simon Brask

Det collage-inspirerede billede på væggen er af Anja Bloch Hamre. Parret er selv kommet med input i forhold til farver og motiv, hvilket gør billedet personligt. Sofaafdelingen er indrettet med stor flydesofa fra BoConcept, der står op ad den kant, som niveauforskellen skaber.

© Simon Brask

Køkkenet er hvidt, hvidt, hvidt Hvide højglansskabe, hvid kogeplade fra De Dietrich og hvid bordplade i corian. Køkkenet lever fuldt op til tidens tendens, hvor køkkenet fremstår som et møbel i rummet. De diskrete, hvide armaturer er fra Vola.

© Simon Brask

Soveværelset er selvfølgelig også holdt i den stramme stil i sort og hvidt. Her får en mere romantisk lysekrone dog lov til at løsne looket lidt. Den store seng fra BoConcept har puder af samme stof som gardinerne, specialsyet af Gardin Madsen. Den fine lysekrone er fra Boutique van Deurs.

© Simon Brask

Alle hårde hvidevarer er indbyggede, gemt bag hvide frontplader som resten af køkkenet, eller som her ovnen valgt i en matchende hvid for et diskret og eksklusivt udtryk.

© Simon Brask

Fire musikere og tre arkitekter købte en gammel skole på Vesterbro og udstyrede den med unikke løsninger, eksklusive materialer og gennemført klasse. Vi har besøgt to af den gamle skoles nye ejere i deres lejligheder på henholdsvis 3. og 4. sal.

Relaterede Artikler