Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Nye toner på den gamle skole - 3. sal

Lida og Jon har i deres lejlighed på den gamle skoles 3. sal bevaret to store rum til en lys og rummelig indretning. Lejligheden fremstår stor og spændende, udsmykket med design i alle aldre.

© Simon Brask

Lida og Jon, der bor i en lejlighed på 3. sal i den gamle skole, er vilde med designklassikere såvel som designermøbler af nyere produktion. Parrets hjem er en sikker blanding af kunst, traditionelle ægte tæpper samt designermøbler. Et af yndlingsmærkerne er Moooi, og parret har en del møbler fra det spændende hollandske firma.

–Jeg kan godt lide at omgive mig med smukke ting og synes, det er spændende at få forskellige genrer til at spille sammen, siger Jon.

Da købet af bygningen blev en realitet, var Lida og Jon nogle af de første til at vælge den lejlighed, de gerne ville have. Parret sætter stor pris på, at alt er nyistandsat, og ikke mindst at de selv har været med i processen omkring valg af fx materialer.

© Simon Brask

I den store stue har en hems skabt et hjørne, som fungerer fint som kontorafdeling. Den store reol samt lampen er fra Moooi, skrivebordet fra Kartell og skrivebordsstolen af Herman Miller.

© Simon Brask

I den åbne del af stuen dominerer en stor sofa fra Bolia i fint selskab med gyngestol af Charles Eames, Low-pad-stol fra Cappellini og bord fra DNmark. Lida har rødder i Iran, og det smukke tæppe er fra hendes hjemland. Skænken med den funky røde pladespiller på toppen er fra Habitat. Billedet, der hænger over skænken, er af Brigitte Waldach.

© Simon Brask

De nye altaner er bredere end standard, smukt udført i træ og metal med respekt for bygningens udtryk.

© Simon Brask

De to billeder af kinesiske piger er fotokunst af Ole Christiansen og passer perfekt til den sorte og hvide stil, der kun afbrydes af små røde indslag.

© Simon Brask

Badeværelset har marmor fra Iran, skåret til i bjælker i rummets fulde bredde. Fraværet af lodrette fuger, giver et helt specielt råt og eksklusivt look.

© Simon Brask

De store vinduespartier i det åbne køkken kan skubbes helt til siden og skaber en glidende overgang mellem inde og ude. Pejsen på væggen er fra Illums Bolighus og bruger almindelig lampeolie, således at den kan installeres alle steder uden behov for skorsten.

© Simon Brask

Fire musikere og tre arkitekter købte en gammel skole på Vesterbro og udstyrede den med unikke løsninger, eksklusive materialer og gennemført klasse. Vi har besøgt to af den gamle skoles nye ejere i deres lejligheder på henholdsvis 3. og 4. sal.

© Simon Brask

Udsigten fra taget er storslået med kig til flere af Københavns kendte tårne. De to sorte loungestole er købt i Ikea.

© Simon Brask

Resten af badeværelset er holdt helt i hvidt for at skabe rummelighed. De indbyggede skabe med spejllåger svæver elegant over den dybe hylde med indbygget lys. Vaskemaskine og tørretumbler er skjult bag den store, hvide højglanslåge ved siden af toilettet af Philippe Starck produceret for Duravit.

© Simon Brask

Tagterrassen er endnu ikke helt færdig, men udendørs bad og køkken er stort set monteret og opfordrer virkelig til udendørsliv midt i storbyen.

© Simon Brask

Den lange trævæg bliver lige før trappeskakten afbrudt af et indhak til en udendørs spa, lidt trukket tilbage fra resten af terrassen.

© Simon Brask

Opgangen er helt hvid Den gamle skillevæg af metalstænger er bevaret og bliver smukt understøttet af en fræsning i væggen med indbygget lys.

Håndplukket til dig