Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Med hjertet i Paris

En eklektisk dansker florerer i den franske hovedstad, og pariserne elsker ham. Mød indretningsarkitekten Klavs Rosenfalck, og gå på opdagelse i hans egen storby-lejlighed, hvor ideerne og fantasierne har fået frit spil.

© Stéphen Clément

Klavs Rosenfalck har altid været en mand omgivet af æstetik. I hans yngre dage som model for nogle af de store modehuse, og senere i sit arbejde i designafdelingerne hos de selv samme store designere.

Nu omgiver han sig med sine egne yndlingsmøbler, design og kunstgenstande – både i sin populære interiørbutik KRD på Rue de Bourgogne, ét af Paris’ mest toneangivende kvarterer, og i sit eget hjem. Begge steder overrasker, forfører og frister han øjet med sin helt særlige stil, hvor især møbelklassikere fra 1950erne og 60erne er populære.

Vi har besøgt den spændende dansker i Paris.

© Stéphen Clément

Klavs Rosenfalck har boet 25 år i Paris, og er indehaver af interiørbutikken KRD, hvor han sælger møbler og design og hjælper private med indretning.

© Stéphen Clément

Spisesalen som det så smukt hedder på fransk, ligger i forlængelse af stuen og har samme storslåede udsigt over Paris’ tage. Lysekronen er erstattet af en gigantisk lampe fra 1960erne, designet af østrigske Moser, som Klavs Rosenfalck også forhandler i sin butik. Det særprægede spisebord er designet af Benjamin Pagart og har bordplade i træ og ben i bronze.

© Stéphen Clément

Serge Mouilles karakteristiske væglampe rækker sine arme mod én, når man bevæger sig fra underetagen op til stuen. Her hænger også et relief-maleri i råt og hvidt træ af den brasilianske kunstner Galvao.

© Stéphen Clément

Et hyggeligt pejsehjørne af stuen, hvor de hvide gulve får lunhed i form af røde og chokoladebrune tæppefliser. Ansigtsskamlerne er af Phillippe Starck, og lænestolen i relief-trykt brunt ruskind af Giovanni Offredi. Maleriet er igen af Anne-Marie Pecheur og fra 1970’erne.

© Stéphen Clément

Badeværelset ligger i lejlighedens nederste plan, og løber ud i et påklædningsværelse med store indbyggede skabe i rille-profileret wengé-træ og en lænestol fra Pô-Paris, lavet af gamle olietønder i Albanien. Gulvet er lagt med kæmpestore fliser i fransk kalksten, og badekarret er et stort æggeformet og skulpturelt møbel fra Agape.

© Stéphen Clément

I soveværelset har Klavs Rosenfalck indrettet sig varmt og roligt med mørkt træ og lune tekstiler i brune og brændte nuancer. Sengen er fra franske Unisom, men KLavs Rosenfalck har selv designet hovedgærdet. Stolen i teak og sivflet er dansk, nemlig BM 62-modellen af Børge Mogensen fra 1950erne.

© Stéphen Clément

På kommoden står står en fantastisk bordlampe, Sattelite, der nærmest er en lysskulptur i plexiglas og krom af designer og kunstner Yonel Lebovici. Herudover familieportrætter i gamle rammer og en tysk bronzeskulptur fra 1930erne. Skuffemøblet i palissander er tegnet til stedet af Klavs Rosenfalck og udført af en lokal snedker, François Champsaur.

Relaterede Artikler