Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

London living

Øverst i et klassisk victoriansk byhus et stenkast fra Notting Hill har danske Kristine og Lars Jensen slået sig ned og nyder nu det bedste fra den engelske hovedstad med deres to små drenge.

© Lisbett Wedendahl

Som kontrast til det altid levende og larmende liv i London har parret indrettet sig med en rolig, varm og skandinavisk stil.

Der hersker en rigtig London-feeling hjemme i Kristine og Lars Jensens lejlighed.

Det gælder, når man kigger ud ad de blyindfattede ruder hen på gadens øvrige traditionelle og hyggelige byhuse. Og det gælder i de højloftede stuer, hvor det danske pars æstetiske indretning fylder de klassiske rammer ud.

Kristine og Lars Jensen bor i dag på 14. år i den engelske hovedstad, hvor han arbejder i finansverdenen, mens hun er jurist. Sammen har de sønnerne Gustav og Hubert, og hele familien nyder livet i London, hvor der altid sker noget.

© Lisbett Wedendahl

Kristine Jensen i gang i sit køkken fra Poggenpohl Det er med hendes ord så gedigent, at det giver fornemmelsen af at kunne holde i 100 år. En kvalitetsfølelse, som parret prøver at gå efter, hver gang de køber nye møbler – og så hellere lade der gå længere imellem.

© Lisbett Wedendahl

Sønnerne Hubert og Gustav der hver morgen trækker i den traditionelle uniform før afgang til skole.

© Lisbett Wedendahl

Stuens gulv til loft-reol omkring pejsen har Kristine Jensen selv designet. Med mange, skiftende ruminddelinger, så den ligner en imponerende og forstørret udgave af en sættekasse. Her er også blevet plads til fladskærmen, ligesom nogle af rummene kun huser én enkelt genstand.

© Lisbett Wedendahl

I den rummelige entré står en antik skrivepult fra Green Square, som parret fik i bryllupsgave i sin tid. Lampen er fra Jytte Demuth, men har fået en anden skærm fra The Conran Shop. Fra gangen er der adgang til forældreafdeling og stuer.

© Lisbett Wedendahl

I soveværelset fornemmer man Kristine Jensens forkærlighed for hotelstilen. Stemningen herinde er rolig, eksklusiv og lounge-agtig, og man får lyst til at slå sig ned. Eero Saarinens fine Tulip-bord og -stole er egentlig parrets gamle spisestuearrangement, som nu er flyttet herind og har fået hynder, der matcher sengen.

© Lisbett Wedendahl

Englænderne elsker væg til væg-tæpper, noget, som det har taget Kristine Jensen flere år at vænne sig til. Men i dag nyder hun at træde ud af sengen på noget blødt og varmt. Parrets bryllupsbilleder er her printet på lærred, forstørret op og limet på en træplade. Rammer er valgt fra, da parret synes, at det er motiverne og ikke rammerne, der skal have opmærksomheden. Lignende kan laves hos Illux.dk. Gulvlampen og sengen er fundet i England.

© Lisbett Wedendahl

Yngste mand i huset Hubert, på vej ind i sine forældres store soveværelse. I baggrunden ses Eero Saarinens Tulip-bord, hvor Kristine Jensen har sat en vase med friske, grønne grene. Det første, hun gør, når hun vender hjem efter at have været bortrejst eller på ferie, er at købe noget grønt, der ryger ned i en af hendes mange store glasvaser. En nem og billig måde at få farver og natur ind i boligen på.

© Lisbett Wedendahl

En smuk detalje fra det victorianske byhus er det runde vindue med et fint glasmaleri, som også giver et smukt lysindfald i soveværelset.

© Lisbett Wedendahl

Forældrebadeværelset ligger i forlængelse af soveværelset. Alle elementer er rammet ind af blank marmor. Også herude giver et par enkelte grønne grene i en klar glasvase friskhed i den ellers lyse indretning.

© Lisbett Wedendahl

Afdæmpede naturfarver der signalerer ro og renhed, føjer til oplevelsen af at træde ind i et eksklusivt hotelspa. Fra bade-karret kan man hygge sig med lidt nyheder eller yndlingsserien på den indbyggede fladskærm i væggen.

© Lisbett Wedendahl

Inspireret af et ophold på et luksushotel i Oman har Kristine Jensen tilføjet det superenkle og æstetiske baderum lidt østerlandsk mystik med et smukt udskåret træskrin og lysestager.

© Lisbett Wedendahl

I den lille gang mellem bad og soveværelse har parret deres garderobe.

© Lisbett Wedendahl

Store, lyse marmorfliser på både gulv, vægge og elementer giver et roligt og eksklusivt udtryk, og matcher farverne og udtrykket i resten af London-lejligheden. I den dobbelte bruseniche er der god plads til badeglæde for både børn og voksne under de to store hovedbrusere.

Relaterede Artikler