Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Lejligheden er ekstra stor, når barnet er flyttet ud

Hvad skal man gøre med de ekstra kvadratmeter?

Indretning omkring fællesskab

Kære Lone og BO BEDRE,

Vi har stærkt brug for jeres hjælp til indretning af vores lejlighed, eftersom vores barn flytter hjemme fra.

Jeg har virkeligt prøvet at komme på noget selv, men enten bliver rummende for klemte eller tomme.

Problemet er nemlig, at mig og min partner arbejder hjemme fra, og vi fortrækker at være i samme rum, så meget som muligt.

Det gælder også hvis den ene ser tv og den anden arbejder.

Vi går meget op i at hygge om aften omkring middagen og foran tv’et, og en gang imellem holder vi filmaftner sammen med venner, samt en del whisky-smagninger, hvor vi godt kan blive mange.

Så hvis det er muligt, ønsker vi at have en lille arbejdsplads samt lounge rum i samme lokale.

Udover det laver jeg ofte et ædegilde, hvor vi godt kan blive omkring 10-15 mennesker, og der skal altid være muligheder for gæsterne kan sove der, hvis de bliver for fulde.

Vi håber i kan hjælpe os med vores ønske.

Venlig hilsen Zavannah

Hej Zavannah,

Hvis jeg ser bort fra dine noter på planen, der indikerer at soveværelset med stort skab i dag ligger ud mod gaden og opgangen, så vil det være oplagt at lade jer have soveværelse mod den anden side, for på den måde nemt at kunne slå de to stuer sammen, så I kan få plads til jeres forskellige venne -arrangementer og jeres egne hyggestunder sammen med sofamiddage og arbejde i samme rum.

Væggen imellem de to rum mod gaden er ikke en tung væg, så det er billigere at få lagt et ståltegl op over en ny åbning.

Fordelen ved at flytte soveværelset er også at I kommer tættere på køkkenet med jeres spiseplads. En flytning af døren kunne overvejes.

Men: Der er jo altan mod gården, og hvis I gerne vil have fornøjelsen af den i jeres fælles stuer, så skal jeres soveværelse blive hvor det er og i stedet skal de to stuer på tværs af lejligheden slås tydeligere sammen. Muren imellem de to rum er kraftigt bærende, så her skal der også lægges jern op.

I begge tilfælde vil jeres ejendom og kommunen se en beregning og tegning til godkendelse.

Så mit forslag til jer er at indrette den store stue i hjørnet med sofaer og TV / film på endevæggen og så må I vurdere, hvilket rum I helst vil have hhv. spisestue og soveværelse i.

Med en åbning på 250 cm det ene eller andet sted, vil I kunne forlænge jeres hverdagsspisebord med plader til 14- 16 personer.

Laver I åbningen vil det ikke være nødvendigt med et arbejdsbord i stuen, da I så kan sidde tæt på sofaen og arbejde ved spisebordet.

Bordene på tegningen måler 100 x 240 cm hvor der regnes med 60 cm pr siddeplads.

Soveplads til to og opbevaring i kammeret mod gården.

Bedste hilsener Lone

© Lone Barslund

Relaterede Artikler