Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Kosmopolittens pied-à-terre i Hellerup

Hvordan indretter man sig, når ordet hjem faktisk dækker over flere adresser i flere lande? Ulrik Garde Due valgte i Danmark en funkisinspireret treværelses lejlighed med fri udsigt til byen og havet.

© Mads Mogensen

Da Ulrik Garde Due for et år siden fik jobbet som direktør for designfirmaet Georg Jensen, var det en drøm, der gik i opfyldelse. Både karrieremæssigt – og privat. Ulrik Garde Due har altid haft et godt øje til mulighederne i Den Gamle Dame, som han kærligt kalder sin nye arbejdsplads. Og da han gerne ville tilbringe mere tid i Danmark, hvor han stadig har sin far, var springet fra jobbet som næstkommanderende i det globale luksusbrand Burberry til førstemand i sølvsmedjen på Frederiksberg slet ikke så stort.

Siden Ulrik Garde Due som 21-årig forlod Danmark, har han skabt en international karriere i globale luksusbrands og har haft adresse i Tokyo, New York, Paris og senest i London, hvor han var med til at genoplive Burberry og sikre, at de engelske tern igen blev en succes –i modebilledet og økonomisk.

© Mads Mogensen

Fra næsten hele lejligheden er der udsigt til Øresund. Det store maleri af den tyske kunstner Günther Förg trækker havets blå farve ind i rummet. Galerie Mikael Andersen repræsenterer Förg i Danmark. De store gulvstager er designet af Søren Georg Jensen.

© Mads Mogensen

Ulrik Garde Due

© Mads Mogensen

Danske klassikere er omdrejningspunktet i lejlighedens stue, der får lys fra to tagterrasser og rytterlys i taget. Det højglanspolerede og knaldrøde skrivebord er af Bodil Kjær, og over det hænger grafiske billeder af designeren Henning Koppel. Ikea-sofaen indgår i uhøjtidelig og vellykket symbiose med en Louis Vuitton-kuffert og Svanen af Arne Jacobsen. Burberry-puderne minder ejeren om hans tidligere job.

© Mads Mogensen

Køkkenet i elmetræ er placeret i en niche, der binder stue og spisestue sammen i et stort rum. Grupper af farvede glas, børnetegninger, stål og sølv giver humor og farve til de rene linjer.

© Mads Mogensen

Over hvide Montanareoler hænger to fotografier af Astrid Kruse Jensen – samme kunstner udsmykker også Georg Jensens imponerende butik The Danish Home i Københavns Lufthavn.

© Mads Mogensen

Børnetegningens glade farver bliver understreget af glaskunstneren Darryle Hinz’ vaser.

© Mads Mogensen

Centralt placeret alle de steder, som Ulrik Garde Due kalder sine hjem, står en pejs eller en brændeovn.

© Mads Mogensen

Elevatoren går direkte op til lejligheden. I nichen med det smukke lysindfald står en skulptur af Sonja Ferlov Mancoba flankeret af Ulriks speedscaters, der bruges så ofte som muligt.

© Mads Mogensen

Et af Georg Jensens mesterstykker er champagnekøleren i sølv, som her er sat sammen med en sølvkande og bagest den nye ståludgave af “Den Gravide And“. Held og lykke-frøen er af Allen Therkelsen for Royal Copenhagen.

© Mads Mogensen

Jesper Christiansen står for det farvestrålende maleri i gangen ind til lejlighedens to soveværelser. Syverstolen i læder er behagelig at sidde på i mange timer. Bordet er et Piano Table fra Haslev Møbelsnedkeri.

© Mads Mogensen

Uhøjtideligt stilleben af strandskaller fra Normandiet og et klovneportræt af Henry Heerup.

© Mads Mogensen

Mønstermikset i soveværelset går op i en højere enhed. Tæppets farver går igen i sengetæppet og vægtæppet fra Mougins i Sydfrankrig. Læg mærke til de to uens sengelamper, der bryder symmetrien.

© Mads Mogensen

Lejligheden har to badeværelser. Det private ligger i direkte forlængelse af soveværelset og er både maskulint og minimalistisk.

© Mads Mogensen

Vasen Flore fremstilles i stål og er designet af newyorkeren Todd Bratcher – han er netop udnævnt til Georg Jensens nye kreative direktør, og opgaven bliver at bringe Georg Jensens design ind i fremtiden – med respekt og forståelse for historien og rødderne.

© Mads Mogensen

Ulrik Garde Dues fortrukne ur er Koppel Chronograph – designet med udgangspunkt i det legendariske og nyskabende ur, som Henning Koppel designede i 1978. På natbordet ligger også et lille udvalg af Georg Jensens manchetknapper i både sølv og stål. De små, sorte maguerit-manchetknapper er specialfremstillede og er således ikke en del af sortimentet.

© Mads Mogensen

Ulrik Garde Due er inkarneret udemenneske. Når tiden ikke tillader pauser – enten på sejlbåden i Skovshoved eller i form af løbe- og rulleskøjteture langs Øresund – er altanen en god erstatning.