Kompromisløs kærlighed

... til velkomponerede detaljer, formfuldendt design og kreative indretningsløsninger. Anne Harju og Bo Storm vendte bunden i vejret på deres villalejlighed og kastede sig helhjertet ud i en renovering.

© Torben Petersen

De gamle fyldningsdøre er klædt i sort og læder, mens en del af det rå plankegulv er skåret op og erstattet med en svævende trappe. Her er lamper i pels og drivtømmer og et bad, der mest af alt minder om en finsk badegrotte. Det er fra ende til anden en gennemført personlig bolig, som Anne Harju og Bo Storm har skabt sig i villalejligheden, der har Frilandsmuseet, Mølleåen og Furesøen som genboer.

Med en baggrund i mode- og designverdenen følte parret sig sikre på, at de selv ville stå for den omfattende renovering, de i 2006 kastede sig ud i. Bunker af bøger og magasiner blev bladret igennem, og alle drømmene samlet i en scrapbog, der blev deres inspirationsbibel gennem hele forløbet.

© Torben Petersen

Træd indenfor i et hjem hvor der ikke er gået på kompromis med løsningerne. I villalejlighedens omfattende renovering forvandlede Anne Harju og Bo Storm kælderen til en stemningsfuld lounge, hvor der også kunne blive plads til showroom for Anne Harjus designvirksomhed. De ekstra brede egetræstrin, der fører herned, synes nærmest at svæve, som de er monteret i væggen. Gulvene med ilagt varme er belagt med vokset beton for et råt udtryk.

© Torben Petersen

Der er ikke meget kælder over den lyse pejselounge, som parret har skabt i stuelejlighedens underetage. Indretningen er lun med loungesofaer fra Karmameju og et renskind på betongulvet. Bioethanol-pejsen fra Vauni, der kan drejes 360?, kan sagtens varme rummet op. Sofabordet er bygget af en bekendt og sprøjtelakeret. Jimmy Hendrix-maleriet er et loppefund.

© Torben Petersen

Anne Harju er indehaver af indretningsvirksomheden Musthave Design, som har showroom på hjemmeadressen i Kgs. Lyngby. Hun er gift med Bo Storm, der arbejder i en større dansk modevirksomhed.

© Torben Petersen

Stuen er et tilflugtssted både sommer og vinter med en blød sofa fra Ikea og det store væg-til-væg og gulv-til-loft gardin, som trækkes for om aftenen og skaber hyggelig loungestemning. Det tilstødende soveværelse er indrettet, så det føjer til stilen, og de sorte fyldningsdøre står som oftest åbne. Reolerne er fra Bolia, mens gulvlampen er fundet i Sverige. Trappehullet ned til loungen i kælderen er gjort så usynligt som muligt med afskærmning i hærdet glas, der er fæstnet i gulvbjælkerne med stålbeslag.

© Torben Petersen

Køkken-alrummet er husets midtpunkt når der hygges med venner og familie omkring det gamle franske markedsbord, fundet hos Sacre Coeur. Det er flankeret af Hans J. Wegners savbukkestole, som er arve-stykker. Ovenover hænger parrets favoritting – en gammel smedejernslysekrone, som er fundet på et loppemarked. Den kan med sine 40 fyrfadslys næsten varme køkken-alrummet op på en kold aften. Køleskabet fra Smeg er et ekstra, forbeholdt vand og vin.

© Torben Petersen

Den lyse karnap har udgang til terrassen og sin helt egen rolige atmosfære. Den bruges til stille stunder og fordybelse i Stingray-stolen fra Fredericia Furniture og med Buddha i baggrunden.

© Torben Petersen

I soveværelset er den eksklusive og hyggelige stil holdt med kaninskindstæppe fundet i Stockholm. Både de sorte garderobeskabe fra Ikea og fyldningsdørene er blevet twistet med læderhåndtag fra Turnstyle Design – alt sammen dæmpet belyst af den lille drivtømmer-lampe fra Bleu Nature. Stilletten på gulvet er en dørstopper fundet i London.

© Torben Petersen

Den fritstående glasvæg omkring trappen er nærmest usynlig set fra stuen.

© Torben Petersen

Fra de sorte dobbeltdøre træder man et trin op til Anne Harjus sorte badedrøm. De store, gråsorte fliser og groft pudsede vægge giver en eksklusiv grottestemning, og der er plads til absolut velvære i det store badekar fra Agape med musik fra højtalerne under loftet. Vaskemøblet har parret selv designet, mens håndvasken er fra Agape. Armaturer fra Vola.

© Torben Petersen

Glasvæggen ind til bruseren svæver. Den er nemlig monteret med stålhængsler i loftet for at lette udtrykket og hindre kalken fra vandet i at sætte sig fast ved gulvet. Den kæmpe loftsbruser er Just Rain fra Dornbracht. Wc’et er fra Flamina, mens lampen er fra Luceplan.

© Torben Petersen

I kælderen etablerede parret endnu et mindre badeværelse i forbindelse med lounge og showroom, holdt i underetagens stil med fliser i betonlook, stramme linjer og anderledes design i vask og wc fra italienske Athena. En stor spejlvæg snyder badet større, mens håndklædeholdere i læder fra Turnstyle Design og spejl og skammel i drivtømmer fra Bleu Nature giver personlighed.

© Torben Petersen

Der er ikke meget kælder over den lyse pejselounge, som parret har skabt i stuelejlighedens underetage. Indretningen er lun med loungesofaer fra Karmameju, og renskind på betongulvet. Bioethanolpejsen er fra Vauni, der kan drejes 360 grader, kan sagtens varme rummet op.

Relaterede Artikler