Kerns Penthouse

Henning Kern fra smykkefirmaet Dyrberg/Kern har inviteret BO BEDRE ind i sin moderne etageejendom på Islands Brygge i København.

Kerns Penthouse
© Kristian Septimius Krogh
Henning Kerns 185 m2 store lejlighed ligger øverst på denne ejendom på Islands Brygge i København. Den er en af de nyere prestigebygninger i bybilledet.
Henning Kern bor i himlen... I en 185 m2 stort penthouse, med 75 m2 træbelagt terrasse, på 6. sal på toppen af Islands Brygge. Et moderne etagebyggeri fra 2004 tegnet af Danielsen Architecture. De mange gulv til loft-glaspartier giver boligen maksimalt lysindfald fra både syd, øst og vest. Her er højt til himlen og en formidabel udsigt ud over Amager, Bryggen og Københavns skyline. Henning Kern er medejer og stifter samt administrerende direktør i det danske og internationalt anerkendte smykkefirma Dyrberg/Kern. Et livsværk, som han har haft, i professionelt partnerskab med Gitte Dyrberg, siden midt 80’erne. Efter at have boet i en ældre kvistlejlighed på Frederiksberg i mange år fik designeren lyst til at rykke videre til mere plads, lys og luft i de moderniserede kvarterer på Bryggen. Ejendommen, han bor i, var en af de første arkitektoniske knopskydninger i det gamle havnemiljø. - Jeg havde fulgt byggeriet på sidelinjen og syntes, det var et spændende projekt. Jeg gik bevidst efter en penthouse, så jeg slog til, da lejligheden på toppen pludselig en dag i 2004 stod færdig og til salg via en auktion. Det passede mig så fint at flytte ind i noget helt nyt, hvor jeg ikke skulle gå og vedligeholde hele tiden, fortæller Henning Kern.

Lejligheden har helt stramme linjer, der ifølge Henning Kern “kalder på karakter”. I sit originale udtryk var den indrettet med gråt køkken og egetræsparketgulv, en smule for kønsløst for Kern. Han tog udfordringen op og fik sprøjtelakeret køkkenelementerne og malet gulvet for at få en helt ren ramme af hvidt mod hvidt. Fra den møblerbare entré med skylight og døre ind til diverse værelser går man direkte ind i et stort åbent køkkenalrum med kogeø, spisestue og stue. Herfra er der udgang til ikke mindre end tre terrasser. De hvide gulve, lofter og vægge samt lyset fra de mange glaspartier gør rummet sprødt og let. For enden af stuen, i hjørnet i gavlen, er etableret et hjemmekontor med smalle vinduer fra gulv til loft. I en separat afdeling, i forbindelse med entreen, har Henning sit soveværelse - ligeledes med udgang til altan - samt et stort todelt badeværelse, med brus og fritstående skråtstillet badekar på løvefødder og vue til den høje himmel. Udover det rummer lejligheden to andre værelser plus et ekstra imponerende badeværelse med en iøjnefaldende bagvæg fyldt med antikke guldspejle.
- I min hverdag hos Dyrberg/Kern er jeg omgivet af mange indtryk, derfor er det vigtigt, at jeg kan trække mig tilbage til forholdsvis rolige omgivelser og koble helt af. Mit hjem er i evig forandring, men den primære farveholdning er helt grafisk sort og hvid. Henning Kern er i sin tid uddannet tøjdesigner fra Danmarks Designskole. Han har en udpræget æstetisk sans og formår at forene neutrale nuancer som sort, hvid, creme, metaller og få markante farvespots. Det kitschede og det glamourøse mødes uden problemer her.

© Kristian Septimius Krogh
Der er adgang til altaner fra flere rum i den store taglejlighed. Alle vinduespartier er afskærmet af to lag gardiner i forskellige strukturer, et lag hvidt voile og et i tung, cremefarvet velour. Henning Kern ejer flere Preben Hornung-værker fra 70’erne, og de giver en flot tyngde mod de hvide flader. Rummet er i det hele taget præget af stor eksklusivitet: i midten en dobbelt daybed designet af Fransesco Binfaré for Edra, herunder et originalt navajo-tæppe fra USA og som perfekt match Corbusiers LC2-stol fra 1928. Kranierne er besat med Swarowskikrystaller og kan fås på bestilling hos Dyrberg/Kern.

© Kristian Septimius Krogh
Blot en af de mange flotte features i arkitekturen, en lyskile i hele bygningens højde.

© Kristian Septimius Krogh
Entre med en spejlkommode fra Contrast, der står flot til stolene i rokokostil. Akvarellen er af Robert Jacobsen, og spejlet en russisk antikvitet.

© Kristian Septimius Krogh
Det enkle HTH-køkken har fået fornemt selskab af bl.a. hvide barstole fra Intercollection, Wassily-stolen af Marcel Breuer og puffer købt i Marrakech. Totempælen til højre er et kunstværk af Sunny Asemota. Preben Hornung har desuden fået plads over skænken.

© Kristian Septimius Krogh
Væggen i kontoret er en parade af små kunstværker, bl.a. et signeret fotografi af Barbra Streisand, som Kern er stor fan af. Kontorstolen er Arne Jacobsens Liljen.

© Kristian Septimius Krogh
Spisestuens centrum er et bord fra Minotti med forskellige versioner af Lilje-stolen. Stander- lampen er fra House Doctor, kunstværket af Preben Hornung.

© Kristian Septimius Krogh
Det store badeværelse er opdelt af en væg, der fungerer som adskillelse mellem tør- og vådzone. Fritstående badekar og brusebad på den ene side og to håndvaske og toilet på den anden.

© Kristian Septimius Krogh
Fra badekarret kan man nyde udsigten over København. Skamlen og lampen i klar akryl er vintage og købt i New York. Spejlkommode fra Contrast.

© Kristian Septimius Krogh
Soveværelset gør sig bemærket med en stærk rød som fikspunkt, og den hentes bl.a. i Robert Jacobsen-værket. Natbordene er fra amerikanske Snapon