Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Indretning af gammel lejlighed med respekt for de originale detaljer

"Det er rigtig fint at vende tilbage til rummets oprindelige indretning, når det giver så meget mening som her." Se alle arkitektens råd her.

Kære Lone,

Vi står i den fantastiske situation at vi har fået mulighed for at overtage en lejlighed i en ejendom fra 1790'erne.

Den er ikke fredet men med klausuler på al udvendigt arbejde og renovering.

Vores udfordring er at vi, - en familie med to unge teenagere, ikke helt kan overskue hvordan vi gør lejligheden tidssvarende samtidig med at vi gerne vil bevare så meget som muligt af alt det fine, gamle.

Der er plads nok, fem rum og et spisekøkken, men kun toilet med brus og køkkenet er ikke hensigtsmæssigt indrettet.

Vi har umiddelbart tænkt forældresoveværelse ved siden af bad og køkken og de to unge i de bagerste værelser til højre for entreen, men tre af stuerne er gennemgangsrum, så det gør det svært at indrette.

Endelig har vi brug for masser af reolplads og en hjemmearbejdsplads til to, hvis det er muligt.

Vi håber at du kan gennemskue en respektfuld men praktisk indretning, så vi får det mest optimale ud af den fine, gamle lejlighed.

Mange venlige hilsener, familien Madsen

Kære familie Madsen,

Tillykke med den fine lejlighed.

Det bliver skønt for jer med så fine rammer om jeres familie. For selvfølgelig kan det lade sig gøre at få plads til jer alle sammen og jeres behov med de fine rum, blot med en lille smule justering, der ikke går ud over arkitekturen og tidsånden.

Først fordelingen.

Det lille brusetoilet er nok helt nødvendigt at udvide og det gør I ind i værelset ved siden af. Det får derved ca. samme størrelse som det mindste af de to værelser til højre for entreen, så de to værelser bliver til de unge.

Døren imellem de to værelser blændes. Den overflødige dør genanvendes, så døren til børneværelset kan vendes indad i stedet for at gå ud i entreen og spænde ben, sådan som den gør nu.

Klædeskabe på begge sider af væggen støjisolerer imellem de to værelser. Det samme gælder for skabene i værelset ved siden af opholdsstuen.

Jeres forældresoveværelse kommer så til at ligge i forlængelse af hjørnestuen, der indrettes som bibliotek/arbejdsværelse.

Fløjdørene - som noget af det fineste, bevares på den måde og det eneste det kræver af jer, er at I altid reder jeres seng, så dørene kan stå åbne i dagtimerne, så man får max glæde af de fine rum en suites.

Køkken og opholdsstue kan holdes separat som nu, men I kan også overveje at lave en bredere åbning, så I får mulighed for at gå på tværs med et langs bord, når I får gæster.

For at få så god plads som muligt, vil jeg foreslå at I placerer køkkenet op ad de to lange vægge, så gulvet bliver frit til en ordentlig størrelse spisebord.

Samtidig vil jeg reetablere det fadebur, som engang har været der (det lille vindue i hjørnet sladrer). Indrettet med kosteskab, måske en ekstra fryser og hylder fra gulv til loft får I plads til oceaner af sager, og det er rigtig fint at vende tilbage til rummets oprindelige indretning, når det giver så meget mening som her.

Den ene ting, jeg desværre ikke har kunnet finde en alternativ løsning på, er bade-værelsets placering med dør direkte ud til alrummet, (det ville kræve en ordentlig bid mere af værelset og en dum mellemgang), ej heller at finde plads til et toilet mere, men med lidt omtanke og god udsugning går det nok endda.

BH Lone

© Lone Barslund – FØR

© Lone Barslund – EFTER

Håndplukket til dig