Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hvad gør man, når altandøren ødelægger indretningen?

En forkert placeret altandør kan mindske pladsen i lejligheden.

Altandøren ødelægger indretningen

Kære Lone,

Vi bor i et lidt sjovt hus i to forskudte planer, hvor første sal er et kombineret køkken-, spise- og opholdsrum, med badeværelse i hjørnet. Nederst har vi to værelser og en entré. Vores udfordring er, at ganglinjen fra trappen til altandøren simpelthen skærer rummet over, så vi har svært ved at udnytte det og gøre det bekvemt og hyggeligt. Samtidig kunne vi godt bruge lidt mere opbevaringsplads til bøger osv. Vi håber meget, at du kan hjælpe med nogle nye input?

Familien Andersen

Kære familien Andersen,

Hvis I flytter døren og bytter den ud med det yderste venstre vinduesparti, får I et større og roligere hjørne til en langt bedre sofagruppe med plads til lænestol og reoler på endevæggen. Spisepladsen rykker tættere på køkkenet, hvor bænk og bordplade til daglig kan være 160 cm og give plads til 4-5 personer. Med en plade kan der så udvides til 8 pladser, når I har gæster. I kan skaffe mere opbevaringsplads i køkkenet ved at udvide det til en u-form, der afsluttes med smalle skabe eller hylder ind mod spisepladsen. Bagved den let fremrykkede sofa kan I som nævnt montere 30 cm dybe reolkasser, der giver masser af plads tilbøger og mapper samt en god lang flade til lamper, nips og billeder på væggen. Denne bagvæg vil være flot at give en farve, der eventuelt kan matche stoffet på bænkens hynder, så I skaber sammenhæng i indretningen. Trapperummet kan I også give en kærlig tanke med farve eller en flot lampe, da det jo er et meget centralt sted i jeres bolig.

Lone

Relaterede Artikler