Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hvad er den mest optimale rumfordeling?

Ejerlejlighedens værelser skal omrokeres – men hvordan? BO BEDREs indretningsarkitekt giver sit bud.

© Pixabay

Kære Lone

Vi har skrevet under på køb af en projektbolig, dvs. en virkelig lækker ejerlejlighed som er under opførelse med indflytning om ca. 4 måneder. Det meste ved indretningen passer os rigtig godt men der er et par punkter som vi gerne vil have dine ændringsforslag til, hvis muligt. Det, de kalder Master bedroom, ligger længst væk fra badeværelset og vi er kede af at der kun bliver plads til 3 klædeskabe, - det er mindre end det, vi flytter fra.

Der er til gengæld et godt depotrum som vi først tænkte, kunne erstatte skabsmanglen, men det er selvfølgelig ikke så hensigtsmæssigt ikke at have sit tøj i soveværelset. Da der er fire værelser og vi er 2 voksne og to børn, overvejer vi at slå to af værelserne sammen eller på anden måde få mere plads til os voksne. Vi vil også gerne have forslag til møblering af stuen, der er lidt svær på grund af de store glaspartier, så der er ikke vægge nok til både tv og reoler.

De bedste hilsener Lene Møller

Kære Lene

Tillykke med jeres nye, kommende bolig. Der er gavmildt med lys og plads og især stue/alrum virker rigtig interessant med de små uregelmæssigheder som teknikrum og entreens garderobe skaber. Det giver lidt kant som nybyggeri ellers godt kan mangle.
Den enkleste måde at få indrettet et bedre voksensoveværelse til jer, vil uden tvivl være at flytte jer om på værelsesgangen, så I også kommer tættere på badeværelset.
Slå værelse og depotrum sammen ved at flytte adgangen til depotrummet ind i værelset og udnytte det til jeres garderoberum. Det vil koste jer en blænding af døren fra gangen og et nyt dørhul imellem værelse og depot.

Det giver jer 5 stk. garderobeskabe og mulighed for hylder på de andre to vægge.
Det eksisterende master bedroom kan I indrette til arbejdsværelse/ gæsterum/ ekstra lille stue. Blænd den eksisterende dør til stuen og lav i stedet for en bredere åbning placeret ved facaden, gerne som skydedør, der løber på værelsessiden. Når den ekst. dør blændes, bliver der plads til yderligere to garderobeskabe i værelset.
Ændringen giver jer dels et super fint kik fra stuen til værelsets facade og lyset herfra og dels får I en længere og bedre møblerbar væg i stuen. I kan som foreslået på tegningen placere et langt lavt møbel her, en TV- konsol hvor der også er plads til lampe osv. I hjørnet ved teknikrummet kan I placere jeres reoler enten på én væg eller på begge, afhængigt af behov for hyldemeter.

Mange hilsener Lone

© Lone Barslund - Før billede

© Lone Barslund - Efter billede

Håndplukket til dig