Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Fra villa til lejlighed

Lækre boliger er de seneste år skudt op på Danmarks havnekajer. Mange af de nye beboere tilhører en generation, hvor børnene er flyttet hjemmefra, og den store villa med have er solgt.

© Per Wadskjær

Det er måske lidt bizart, men jeg er vild med at flytte, fortæller stylist og indretningsarkitekt MDD Helen Wiggers. Hun arbejder bl.a. for BO BEDRE, og sammen med sin mand, Carsten, er hun for nylig flyttet til et nyt hjem for fjerde gang på ti år.

Boligerne har gennem tiden været meget forskellige. Parret har boet på Frederiksberg i to lejligheder, der var slået sammen til én på i alt 300 m². Derefter flyttede de til en 180-m²-lejlighed fra 1930’erne på Østerbro, og senest har ægteparret boet i 230-m²-villa med have i Charlottenlund.

Jeg tænker ofte med et smil på, at jeg kunne have skrevet Elsa Gress’ bog “Mine mange hjem”. Vi synes begge to, det er utroligt inspirerende at ændre livsstil, og det er jo det, der sker, når man flytter. Og jeg indrømmer, at min passion for indretning har fået lov til at slå igennem, fortæller Helen Wiggers.

© Per Wadskjær

Helen Wiggers er indretningsarkitekt MDD og stylist på BO BEDRE. Hun elsker at flytte, for så kan hun indrette sit hjem på ny. Hun er netop flyttet fra en stor villa med have til en mindre havnelejlighed ved Amerikakaj i København.

© Per Wadskjær

Til højre for loungestolen fra Villa Collection står et gammelt kinesisk skab fra Kluver Dehli. De hvide vaser fra Ilva og den vifteformede holder fra Hansen + Jensen giver en fin kontrast til det tunge skab. Holderen er yndlingsstedet for sort-hvide fotos og postkort, som Helen Wiggers har en vis svaghed for. Maleriet er udført af Maj Dørup.

© Per Wadskjær

Det fritstående Svanekøkken deler rummet op i spiseplads og stue. Lampen over øen er Tolomeo fra Artemide.

© Per Wadskjær

Den nye lejlighed har udsigt over et af Københavns mange havnebassiner.

© Per Wadskjær

Tolix-stolene fra CasaShop er de eneste, der er taget med fra spisestuen i villaen. Bordet hedder Corona og er købt hos Bolia.com. Lampen er den transparente Papillon fra Design by Us. Den forstyrrer ikke maleriet af Kristoffer Poulsen.

© Per Wadskjær

Badeværelset havde lige akkurat plads til det store badekar fra Bad & Stil. Til højre bag væggen er der opsat en bruser, så man også kan tage et hurtigt bad. Væggen ved karret har hvid, skinnende mosaik helt til loftet. Det reflekterer lyset, og det virker delikat og rent. Fliserne er fra Mosaikhjørnet. Oven på skabene med blanke låger har Helen Wiggers valgt sort granit til bordpladen.

© Per Wadskjær

Soveværelset er holdt helt i hvidt men med et orientalsk inspireret guldtapet på begge endevægge. Tapetet er fundet hos Mandrup Poulsen Tapeter. På hver side af sengen er der skabe med blanke låger, som lyset reflekterer i. Hylden over sengen er taget med fra huset, den er fra Casa Katrine. Lampen er Bestlite fra Gubi. Bag sengen står en speciallavet højglanslakeret gavl.

© Per Wadskjær

Den lange gang fra køkken til hoveddør har skabe og døre ind til lejlighedens øvrige rum. Bestlite-lamperne fra Gubi hang også på række i huset, og her i lejligheden fungerer de også perfekt. De to høje reoler, Sapiens fra Sintesi, er udstyret med små hylder og ideelle som bogreol. Fås hos Bo-Tikken. Akrylspejlet er designet af Philippe Starck og købt hos Kartell.

Relaterede Artikler