Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Få mere ud af en 2-værelses lejlighed

Her er arkitektens råd til at udnytte lejlighedens 62 kvm på bedste vis.

Mere plads i en to- værelses

Kære Lone,

Du hjælper tit med sådan nogle fine løsninger, som for flere har betydet, at de har kunnet blive boende, i stedet for at skulle igennem en flytning, der både kan være træls og dyr.

Det samme håber vi at du kan for os.

Vi er nemlig super glade for vores lejlighed og beliggenheden, men kunne godt bruge et par friske øjne for at få mere ud af kvadratmetrene. Her er nemlig 62 m2 fordelt på to rigtig gode værelser - vi udnytter dem bare ikke ordentligt.

Stuen der er det største rum, vender mod nord, mens soveværelse og køkken ligger badet i sollys fra klokken cirka 13 og frem til den går ned. Dét kunne vi godt tænke os at få mere glæde af, men kan ikke se, hvordan vi så skal fordele møblerne.

Stuen vender ud mod en stille gade mens soveværelse og køkken vender ud mod vores gård, der både er grøn og solrig.

Vi forestiller os at vi vil blive i lejligheden nogle år frem i tiden, så der skal tænkes plads til en baby i dit forslag.

Vi vil gerne have god opbevaringsplads, spisebord med plads til mindst 6, en hyggelig sofagruppe og meget gerne plads til en arbejdsplads også.

Mange hilsener Tom og Tea.

Kære Tom og Tea,

Jeg ville også selv meget gerne kunne udnytte det gode sollys der kommer fra gårdsiden, så en oplagt løsning vil være at åbne mere imellem køkken og soveværelse og etablere en ny spiseplads her.

Jeg vil gerne holde jeres seng ude af den store stue mod nord, fordi I har en masse ønsker om god plads til sofagruppe, arbejdsplads og en masse opbevaring, så i stedet kan I lave et lille soverum som vist på tegningen.

For at få det så lyst som muligt, kan I sætte glas i noget af den nye skillevæg, og lukke med persienner, når der skal være ro.

Vælger I at lade adgangen til soverummet ske fra spisestuen, kan I blænde døren ud til gangen og få plads til kommoder eller nogle 35 cm dybe klædeskabe.

Alternativt lukker I helt af imellem spisestue og soverum og bruger den eksisterende dør fra gangen.

Med en baby i bagtankerne vil løsningen være den god, idet I så i et par år kan få det hele til at fungere fint ved at flytte jeres spiseplads tilbage til stuen og lade barnet få det fine værelse med masser af sollys til gården, mens jeres soveplads bliver i det lille soverum.

I stuen kan I placere en række garderobeskabe på hele den ene væg ud mod opgangen, så I får masser af plads til tøj men også alt det andet: Mapper og bøger, gavepapir og pærer, støvsuger og strygejern. (der er plads til strygebræt bag døren).

Og tak for de pæne ord,- det er dejligt at kunne hjælpe.

Bedste hilsener Lone

© Lone Barslund – FØR

© Lone Barslund – EFTER

Relaterede Artikler