Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Ekspertens råd: Sådan kan en 3-værelses lejlighed gøres delevenlig

Indretningsekspert Lone Barslund råder en mor til, hvordan pladsen i hendes datters lejlighed bliver udnyttet så optimalt som muligt.

Kære Lone,

Jeg har fået mulighed for at købe en lejlighed til min datter, som hun skal dele med en anden studerende indtil hun på et tidspunkt får råd til at bo der selv. Den har allerede været beboet som delelejlighed, men jeg vil gerne have dig til at se på, om ikke det kan gøres bedre.

Der er tre værelser, hvor de to mod gaden er nogenlunde lige store og et lidt mindre mod gården samt et smalt køkken og et brusebadeværelse. De tidligere beboere havde værelserne for enden af gangen ved badeværelset, mens de delte stuen lige inden for døren. Hvis vi skal til at bygge noget om, må det meget gerne være en løsning, der er praktisk og god også senere hen.

Bedste hilsner
Marie

Kære Marie,

Hvor er det rigtig dejligt for din datter, at hun får noget fornuftigt at bo i de kommende år, mens hun læser.

Det vil i og for sig være helt i orden at fortsætte med den samme opdeling som de forrige beboere, men I kan også tænke lidt længere og overveje, om det vil være bedre med et mere åbent rumforløb, hvor I slår køkken og værelset mod gården sammen, så I får et lyst og rart alrum til fælles. Måske med et kommende altanprojekt? Det vil desuden give jer mulighed for, på et tidspunkt, eventuelt at udvide det lille brusetoilet med en vaskemaskine og bruseniche ind mod alrummet.

Fællesrummet kan indrettes med spisebord, - højt eller lavt, og en sofa med fjernsyn. Jeg ville også sørge for mere bordplads i køkkenet ved at flytte et af højskabene over på væggen ud mod entreen, hvor der bliver plads til at supplere med endnu et højskab.

Mange hilsner
Lone

Håndplukket til dig