Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Downsizing: Fra hus til mindre lejlighed

Nye jobs har vendt op og ned på boligsituationen for Simon og Mia.

Hej Lone,

Jeg ved ikke, om du kan hjælpe os, da det er et ret specifikt spørgsmål, vi har, men nu prøver vi.

Vi er et par i halvtredserne med voksne, fraflyttede børn. Vi er begge to læger, der nu har fået lyst til at prøve os af på en anden måde med arbejde og hverdag.

Vi har solgt vores hus og købt en mindre lejlighed, da vi begge har fået ”pendlerjobs”, den ene i Norge og den anden på Grønland. Vi kommer næsten altid til at være hjemme samtidig, men vores pladsbehov er jo meget anderledes end før.

Lejligheden trænger til en overhaling, så vi ønsker hjælp til indretning af køkken med åben spiseplads, nyt bad med plads til brus og så meget gerne møbleringsforslag til soveværelse og stue.

Vi vil gerne kunne være 6 omkring spisebordet, bliver vi flere går vi ud og spiser.

Vi ved ikke hvor lang tid du er om at svare, men vores indflytning ligger omkring første Maj.

Bedste hilsener og mange tak fra Simon og Mia.

Kære Simon og Mia,

Jeg laver jo et frisk blogindlæg til vores hjemmeside hver uge, så ventetiden er absolut ikke slem.

Med hensyn til ombygningen skal I se at komme i gang med ansøgning til kommunen og derud over afsætte mindst 8 uger til selve ombygningen, så I har faktisk travlt.

Mit forslag går ud på at lægge køkken og soveværelse sammen, så I får et rart alrum, måske med en kommende altanudgang? Det er jo i hvert fald mod gården, så altan er meget sandsynlig på et tidspunkt.

Toilettet udvides ind mod køkkenet så I får en god bruseplads.

I forlængelse af badeværelset kan I så, som vist på tegningen, placere en række højskabe ryg mod ryg, så I får et tiltrængt garderobeskab i entreen, samt køleskab, kosteskab og kolonialskab ind mod køkkenet og spisebordet.

På endevæggen i alrummet kan I placere en række lave reoler, evt. med et vægskab over en reol eller to, til kopper og glas på stilk.

Selvom I downsizer så meget, er der stadig mængder af bøger, mapper, fotos osv., der skal have en plads, lige som Ipads, bærbare m.m.

Stuen indrettes med gode siddepladser foran tv´et, et langt lavt møbel samt eventuelt høje reoler på væggen ud mod alrummet.

Soveværelset er ikke stort, så for at få plads til klædeskabe,( et almindeligt dybt og et på 35 cm i dybde, begge 1 meter lange), kan I placere sengen for enden. Radiatoren vil så godt som aldrig være i brug alligevel.

Held og lykke med jeres nye arbejdsliv og bolig.

© Lone Barslund – FØR

© Lone Barslund – EFTER

Håndplukket til dig