Dansk familieliv i ørkenen

Dubai ... navnet klinger af luksus, arabiske rigmænd og prestigebyggerier ud over det sædvanlige. Danske Patricia Ljungberg og Kim Dønvig er vilde med dynamikken og driftigheden i den eksklusive ørkenstat.

© Gert Skærlund Andersen

Marhaba betyder velkommen på arabisk og er det, man typisk bliver mødt med, når man er på besøg i Dubai.

I den eksklusive ørkenstat har danske Patricia Ljungberg og Kim Dønvig sammen med datteren Sienna slået sig ned. I lidt af et kulturelt ingenmandsland, som de siger og et liv helt anderledes fra det, de tidligere har levet i andre storbyer som London og Hongkong. For her er alting nyt, nyt og nyt!

Der er ingen tvivl om, at vores familie trives i Dubai. Livet er dejligt nemt herude, man har lidt mere økonomisk frihed og serviceniveauet er højt.

Selvfølgelig er der et kulturelt vacuum, for det tager tid at få bygget teatre, museer og gallerier. Men man kan ikke lade være at blive imponeret over den fart, de har på herude.

© Gert Skærlund Andersen

Træd indenfor Patricia Ljungberg og Kim Dønvig låser sig fra gaden direkte ind i deres private gårdhave, som hører til stuelejligheden i Dubai.

© Gert Skærlund Andersen

Gårdhaven er omkranset af en mur og de fint pudsede vægflader og fliser i sandsten giver en rolig refleksion af lys og skygge. Familien har indrettet den som en ekstra opholdsstue med flere sofagrupper og rum i rummet skabt med lys og solsejl, som også skærmer og giver privatliv for nysgerrige blikke fra lejlighederne højere oppe. I baggrunden ses verdens højeste hus, Burj Khalifa, på 830 meter.

© Gert Skærlund Andersen

De smukke arabiske nætter er lune og lange, og familien nyder livet i gårdhaven hele vinterhalvåret – om sommeren er her for varmt. Masser af detaljerige messinglamper og stager giver stemning med levende lys, ligesom der er integreret lys i både fliser og vægge. Spisepladsen ligger som en naturlig forlængelse af lejlighedens stue. Bordet i træ med et fint udskåret arabisk mønster er udført af en lokal snedker, mens stolene omkring er fra danske Cane-line.

© Gert Skærlund Andersen

Sofahygge og god lyd – bag sofaerne i lyst alcantara-tekstil fra ID-design hænger endnu to Artcoustic-højttalere med et fint sort-hvidt motiv.

© Gert Skærlund Andersen

Spisebordsarrangementet og den sorte lysekrone er fra en lokal boligbutik, mens lampen henover er klassikeren Arco fra Flos. Fra stuen træder man ud i den skønne gårdhave.

© Gert Skærlund Andersen

Forældrebadeværelset er indrettet både praktisk og med plads til selvforkælelse. Nichen til opbevaring er muret i en klassisk, arabisk spidsbueform.

© Gert Skærlund Andersen

I soveværelset kaster den sorte loftspendel smukke skygger på væggene. Den er fra en lokal designbutik, The One, i Dubai. Natlamperne er fra Kartell.

© Gert Skærlund Andersen

Patricia Ljungberg og Kim Dønvig nyder deres private gårdhave med datteren Sienna. De specialbyggede udemøbler er konstrueret med søjler og solsejl, så man både kan skærme for sol og skabe en intim atmosfære herude, og om aftenen er her smukt og stemningsfuldt oplyst af de mange messinglamper og -lygter.

© Gert Skærlund Andersen

Et kig mod gårdhavens spiseafdeling hvor familien nyder at sidde. På muren bag spisebordet hænger tillægspladerne til spisebordet, så de nemt kan hentes frem. – Er vi rigtig mange, bliver de pillet ned og lagt på bukke. Vi syntes, de var for smukke til at gemme af vejen, fortæller parret.

© Gert Skærlund Andersen

Den lille, grønne firkant med ægte græs er et eksklusivt indslag i parrets gårdhave. Her midt i ørkenen kræver det nemlig meget vand at holde liv i selv denne mini-plæne, så man må drømme sig til større, grønne vidder på de marrokanske skamler her ...

© Gert Skærlund Andersen

Der er sat spot og lys på planter og træer fællesområdet til luksusbebyggelsen, hvor familien bor. I baggrunden kan man se verdens højeste hus, der også er smukt lyssat i mørket.

Relaterede Artikler