Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Arkitektens bedste råd til "drømmehyblen"

"Lejligheden er i meget dårlig stand og jeg er derfor i gang med at rive alt ned." Nu skal drømmelejligheden sættes i stand.

Antons drømmehybel

Kære Lone,

Jeg er en ung mand som lige har overtaget min drømmelejlighed i Valby og har brug for hjælp.

Lejligheden (65m2) er i meget dårlig stand og jeg er derfor i gang med at rive alt ned.

Jeg har masser af gå på mod, energi og er god til det håndværksmæssige, men jeg er samtidig studerende og renoveringsbudgettet er derfor ikke så højt.

Jeg har dog besluttet at rive væggen mellem køkken og det eksisterende soveværelse ned og lave et åbent køkken, alrum og stue, MEN hvordan bliver det bedst? Kan du hjælpe med gode ideer?

Toilettet er meget småt og jeg ville ønske at kunne udvide lidt ud i køkkenet, men måske bliver jeg nødt til at tage det i step 2, så økonomien kan følge med.

Andelsforeningen planlægger på sigt at der kommer altan både i det gamle soveværelse og stuen, men det er først om et par år.

Jeg vedlægger en oversigtstegning af hele lejligheden og en tegning af mine egne overvejelser.

Jeg håber meget på jeres hjælp

De bedste hilsner Anton

Kære Anton,

Du ønsker dig forståeligt nok en udvidelse af det lille badeværelse og så også en luftig køkkenindretning med en fritstående kogeø, men der er dårligt plads til begge dele.

Det er vigtigt at man kan komme omkring tingene og at der er både bordplads og en fornuftig mængde opbevaring, så i stedet for en fritstående ø vil jeg foreslå, at du planlægger med en halvø, så du kan få et fornuftigt arbejdsbord med vask og stadig have god afstand til modsatte side, hvor badudvidelsen kommer.

Når du blænder døren fra entré til køkken, får du plads til at stille køleskab og eventuelt et kosteskab inden knækket på væggen kommer.

Jeg ville placere kogepladsen på væggen ud mod køkkentrappen for at få vasken ud i øen, så du står ved den primære arbejdsplads vendt ud mod rummet og dine gæster.

Der burde være plads til en halvø på 180 x 120 cm, så du får i alt 6 moduler á 60 cm i øen.

Da du skal have vandet tilbage til faldstammen, skal du måske beregne ca. 10 cm langs facaden til rørføring.

Det giver en passage på ca. 90 cm over til badeværelsesvæggen.

Spisebordet på skitsen er 80 x 200 cm, gerne med en bænk på indersiden, så du sparer lidt plads og får god adgang til den kommende altan.

I hjørnet et højt vitrineskab til glas og service og i modsatte ende af spisepladsen bare god plads til at komme videre til entré og den tilstødende stue.

Bedste hilsner Lone

© Lone Barslund – FØR

© Lone Barslund – EFTER

Relaterede Artikler