Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Arkitekten hjælper med bedre indretning af 40 m2 ferielejlighed

”Vælg enkle møbler og hold det i så få materialer som muligt.” Find alle arkitektens råd her.

Kære Lone,

Vi har for nogle år siden fået hjælp til indretningen af vores opholdsstue, en løsning, som vi stadig er meget glade for.

Derfor håber vi, at vi igen kan få hjælp til indretningen af en ferielejlighed, der ligger i tilknytning til en gammel gård.

Lejligheden er på ca. 40 m2 og udlejes sædvanligvis til 2 par eller forældre med børn
(max 4).

Værelserne fungerer både som soverum og opholdsrum, og det er netop
dette forhold der gør, at vi har brug for nye øjne på andre indretningsmuligheder.
I værelse A er der en briks(udtræk til 2 personer),kommode, lille bord og en let
lænestol.

I værelse B er der en briks 120x200, sovesofa, bord, kommode.

Da lejligheden nu skal istandsættes, vil vi benytte muligheden for at få gode råd til en bedre udnyttelse af den sparsomme plads, samt indkøb af nyt møblement, der skal være enkelt og matche den gamle gårds " ånd".

Et forslag til udnyttelsen af køkkenkrogen der omfatter spisebord og fritstående stole er også et stort ønske. Køkken og bad fungerer tilfredsstillende.

På forhånd tak for at have læst min mail og tak, hvis vi skulle være så heldige at få de ønskede råd.

Venlig hilsen Iben

Kære Iben,

Jeg går ud fra at det er mennesker, der kender hinanden godt, når I har to par boende der samtidig. Derfor kan køkken og spiseafdeling godt indrettes så hyggeligt at man også sidder der sammen eller hænger ud med en god bog.

Indret køkkenkrogen med en god bænk med hynder både i sæde og ryg samt to gode spisebordsstole. Det vil jo aflaste de små værelser, at der ikke både skal være senge og siddepladser der inde.

Entreen er jo bred, så her bør der være plads til et par skabe tilhørende hvert værelse med plads til diverse tøj og bagage.

Hvis der ikke er plads til 60 cm dybe skabe, så vælg evt. skabe i dybde 35 cm, så de ikke tager mere plads op end nødvendigt. På modsatte væg sætter I et langt knagebræt op til overtøj osv.

I værelserne kan I møblere med en udtræksseng på 100 /140 x 200 cm. og et højskab 60 x 60 cm til rullemadras og sengetøj, så briksen kan fungere som sofa i dagtimerne.

Hertil et mindre bord og en lænestol. Der er også plads til en kommode med tilhørende spejl, så gæsterne har et sted til deres private badegrej.

Bag dørene igen knager.

Vælg enkle møbler og hold det i så få materialer som muligt. Ilva har flere gode udtræksbrikse og der samt i Ikea finder I nemt skabe og småborde i den enkle skandinaviske stil, I ønsker.

Hilsener Lone

© Lone Barslund

Håndplukket til dig