Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Ægte kærlighed

Michael Raun, stifter og indehaver af sofavirksomheden Raun, skaber møbler og omgivelser, hvor man har lyst til at være både i hans arbejde og i hans herskabslejlighed på Østerbro.

© Andreas Mikkel Hansen

Du er smuk og nærværende. Det vil være fantastisk at mærke dig omfavne mig efter en lang arbejdsdag. Dit ydre er vigtigt, men det betyder endnu mere, hvad du har under overfladen. Kvalitet er dit “keyword”. Og med hele din fantastiske helhed gør du mit hjem til et bedre sted at være.

Ovenstående lyder måske som noget, der står på diverse netdatingsider, men det handler om et allerede eksisterende og meget stabilt forhold. Nemlig stifteren af sofavirksomheden Raun, Michael Rauns intense kærlighed til netop sofaer. Ordene om den store kærlighed har han selv formuleret på journalistens opfordring.

–Jeg har altid haft en passion for sofaer. Den er klart det vigtigste møbel i hjemmet. Når en familie kommer ind i en Raun-butik, så kan jeg se i morens blik, at hun kan se et helt liv i en sofa. At hun ser sig selv ligge henslængt i den ene ende, mens børnene leger i den anden, forklarer han med iver i stemmen.

© Andreas Mikkel Hansen

I spisestuen er der god plads til herremiddag, og Michael Raun har afstemt farverne i nuancerne brun, hvid og orange, så der er skabt et balanceret og maskulint udtryk. Bordet er fra italienske Calligaris.

© Andreas Mikkel Hansen

Michael Raun har fået filtset den ene væg i stuen med cementspartel, og det giver en rå atmosfære.

© Andreas Mikkel Hansen

Michael Raun Michael Raun, stifter og indehaver af sofavirksomheden Raun.

© Andreas Mikkel Hansen

Michael Rauns spisestue lægger op til hygge. Bordet hedder Action og er fra italienske Calligaris, hvor stolene med navnet Goa også stammer fra. Lysekronen har Michael Raun haft i 12 år, mens Svanen i hjørnet er en af de oprindelige, der stod på Hotel Royal i København. Han har fundet den på auktion og fået den ombetrukket. Tallerknerne på bordet er håndskårne i akacietræ og fra Raun, mens Rolf-lysestagerne på bordet er fra Applicata.

© Andreas Mikkel Hansen

Michael Raun i sit arbejdsværelse der ligger centralt i lejligheden mellem spisestue og stue. Arbejdsbordet er fra italienske Calligaris, mens kontorstolen er Aeron Chair. Lampen er en Jielde.

© Andreas Mikkel Hansen

Tapet er ikke kun for kvinder Det beviser Michael Raun ved at have understreget det maskuline touch i lejligheden med tapetet på spisestuens ene væg. Her får man et kig gennem de tre stuer en suite med spisestue, kontor og stue.

© Andreas Mikkel Hansen

Der er styr på småtingene med disse farvestrålende beholdere fra italienske Guzzini.

© Andreas Mikkel Hansen

Brændeovnen understreger stuens varme og huleagtige stemning sammen med brændekurven.

© Andreas Mikkel Hansen

I køkkenet har Michael Raun skabt en hyggelig lille spisekrog med et “ældgammelt bord”, som han betegner det, nye Kartell-stole og Norm 69-lampen fra Normann Copenhagen.

Relaterede Artikler