Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Kan man lave trappen til et flot knudepunkt i hjemmet?

Hjemmets ejere har kigget på vindel-, kvartsvings- og halvsvingstrapper, men er i tvivl om, hvad de skal vælge. Find arkitektens råd her.

Hej Lone,

Vi har været så heldige at finde det, vi tror og håber, vil blive vores drømmehus.

Vi overtager først til 1/4 2020, men vi er allerede i gang med at prøve at finde de rigtige løsninger til vores kommende, ret omfattende renovering.

Fx. er det vores plan at flytte den nuværende entré til den oprindelige entré og udvide med bryggers, ekstra lille toilet mm + flytte køkkenet ned i tilbygningen, hvor der lige nu ligger stue og entré... Men der hvor vi synes, vi selv løber ind i problemer og mangler idéer og inspiration er mest i forhold til én ting: trappen!

Trappen fra stueetagen i det oprindelige hus og til første salen: Lige nu er det en mærkelig trappe med et lille aflukke og ikke ret godt udnyttet mht. pladsen.

Vi kigger på både vindel-, kvartsvings- og halvsvingstrapper mm. - og vil gerne kunne få trappen integreret som en del af huset - og vi har tænkt på om man kunne lave trappen til et "knudepunkt" på en fed måde, så man kan komme ind i huset og frit og nemt komme hele vejen igennem entré og stue og ned til det kommende køkken-alrum.

Her er der endnu en trappe fra det oprindelige hus ned til tilbygningen som vi gerne vil have bred og som en platform/terrasse man også kan sidde/ligge på...

Vi har ikke en låst plantegning på førstesalen, men der skal være to drengeværelser, et toilet/bad og udnyttelse af skunken mest muligt.

Vi håber at høre fra jer - spørg endelig hvis I mangler info på noget!

De bedste hilsner Marie.

Kære Marie,

Vi har mailet en del frem og tilbage, så jeg bedre kunne forstå jeres ideer og opgavens omfang og jeg er da også endt med et forslag til ruminddeling og indretning, men I skal have en ingeniør eller bygningskonstruktør koblet på med det samme, da husenes opbygning, hvad fundamenter og terrænspring angår, slet ikke kan løses ordentligt her på bloggen.

Jeg kan også kun skitsere trappens nye placering, da det kræver et indgående kendskab til husets konstruktion af dæk og tag at åbne et nyt trappehul.

For at få plads til to lige store værelser og et badeværelse ovenpå til drengene, skal trappen lande nogenlunde i midten af førstesalen.

Da I også gerne vil have et gennemgående flow og kik igennem huset hele vejen fra entré til have, vil jeg derfor flytte trappen så den placeres i modsatte side af huset.

Det giver jer så samtidig mulighed for at få mere plads til den anden trappe ned til alrummet og ikke mindst få skilt de to trapper ad.

Den kan ikke blive helt så terrasse-agtig og stor som I ønsker, da det må være vigtigst at der er rigtig god plads omkring jeres spisebord i alrummet, men med en bredere åbning og mere lige trin, vil den komme til at virke helt anderledes.

Fortsætter I det andet trin (regnet fra oven) i hele rummets bredde, får I en fast bænk, hvor I sidder med ryggen opad væggen til stuen, der jo ligger ca. 60 – 70 cm højere.

Sætter I så ydermere et stort glasparti i væggen her med en fin sprosseinddeling, så er der ryglæn til bænken, og lukket men visuel kontakt imellem de to niveauer/ alrum og stue.

På samme måde kan I sætte en glasskydedør op imellem kontor og stue, hvis I gerne vil kunne lukke mere af, men stadig have flowet og kikket igennem huset.

Da kontoret bliver gennemgangsrum til førstesal giver det ikke mening at lukke mere af her. Dette rum bliver så husets kerne med den nye kvartsvingsrepostrappe og kontakt imellem etagerne.

En kommentar til trappevalget er at vindeltrappen, som I godt kan lide, fylder virkelig meget i gulvplan hvis man skal kunne bevæge sig sikkert på den og transportere møbler op og ned.

Det nytter ikke noget at sætte en nok så smart smal trappe op her, når det er færdsel og adgang til soveværelser- man skal kunne komme op og ned sikkert og i en fart.

Kvartsvingstrappen med repos fylder mindre og er god at gå på- også med flyttekasser.

En sidste ting ved jeres soveværelsesafdeling er at jeg gerne vil flytte døren, således at der nu er dør imellem badeværelset og alrummet.

Da I har etableret et nyt gæstetoilet ved entreen, giver det jeres eget badeværelse mere privatliv, at der kan lukkes af.

Så håber jeg at I har fået noget at gå videre med.

BH Lone.

© Lone Barslund – FØR

© Lone Barslund – EFTER

Relaterede Artikler