Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Vanløse på italiensk

Når to verdener mødes, sker der ofte forunderlige ting. Og netop mødet mellem en typisk dansk forstadsvilla og en mand, hvis hjerte banker for italiensk design, har skabt et interessant hjem.

© Pernille Kaalund

Thomas Larsen, der driver møbelagenturfirmaet Image Collection, og Stine Elmholt har med respekt for villaen fra 1932 i Vanløse indrettet sig internationalt, men med lyse skandinaviske toner. Tanken er, at hjemmet skal skille sig ud fra mængden –og det er lykkedes.

Forelskelse er som bekendt ikke altid rationel. Og da Thomas Larsen, indehaver af møbelagenturfirmaet Image Collection, for tre år siden var på udkig efter et hus, var det da heller ikke en helt almindelig ting, han forelskede sig i, da han første gang så sit nye hjem i Vanløse.

Jeg faldt pladask for den 4,5 meter lange gang i huset. Det er sjældent, at sådanne huse er indrettet med en fordelingsgang, og den giver en spændende rytme i hele huset, så jeg var solgt på stedet.

© Pernille Kaalund

Et stort vitrineskab gør det ud for stuens kontor. Møblet er en svensk arvesag og én af de ting, som Thomas Larsen nødigt vil skille sig af med. Stolen hedder Vad og er fra Casamania.

© Pernille Kaalund

Fra køkkenet kan man se husets hjerte og Thomas Larsens store kærlighed, nemlig gangen, der samler alle etager og rum på spændende vis. Lamper i forskellige farver, fra italienske La Murrina med navnet Phonix, skaber liv i den ellers hvide gang.

© Pernille Kaalund

Stuen er direkte forbundet med køkken-alrummet men rummene får forskellig karakter, idet gulvet skifter fra det oprindelige, mørke parket til det lysere plankegulv. Spisebordet hedderTable og er en egenproduktion gennem Image Collection. Det er designet af Bernt MAA og har været med på diverse messer og udstillinger. Stolene er samme design, mens det antikke skab bagest er et arvestykke. Et godt eksempel på den virkningsfulde kontrast, når fortid møder nutid.

© Pernille Kaalund

Efter at parret har gravet kælderen ud er der blevet plads til et topmoderne badeværelse med sanitet fra Calatravo og Zuchetto. En Boby Trolley, designet af Joe Colombo, har fundet sin plads herude og er praktisk, fordi den kan rumme alt toiletgrejet og er fleksibel, så man kan rulle den derhen, hvor man har brug for grejet.

© Pernille Kaalund

Gæsteværelset ligger ligeledes i kælderen, og det er velbesøgt af husets mange gæster, der ofte kommer på visit fra udlandet. Her lyser en stor model af Pastillino-lampen op over sengen, mens gulvlampen Dodo fra Casamania sørger for rar hyggebelysning. Den flotte rumdeler står pt. her, men rykker ofte rundt i huset efter behov. Spaghetti Wall er en egenproduktion fra Image Collection, designet af Hans von Hirsch og John Zoffman.

© Pernille Kaalund

Soveværelset er holdt i rolige farver og har en helt særlig stemning. Ligesom resten af huset byder rummet på en blanding af internationalt design og antikviteter. Spejlet i hjørnet er en rekvisit, som Stine Elmholt har fundet gennem sit arbejde, stolen er en Folding Chair af Mogens Koch og kommoden en antik arvesag.

© Pernille Kaalund

Joe Colombos trolleys har også fundet vej til soveværelset, hvor de ganske snedigt bliver benyttet som natborde. De er en gave til Thomas Larsen fra den italienske producent Bieffe og har masser af god opbevaringsplads til det småtteri, som man aldrig rigtig kan finde plads til. Her får de kitschet selskab af farmors gamle porcelænslamper.

Relaterede Artikler