Værelser med udsigt

Nete Hoffmann og hendes mand var vilde med byggestilen fra 1975 og den formidable udsigt over Øresund. Men bortset fra det skulle alt andet bygges om, før de kunne flytte ind i den 375 m2 store villa, der trængte til en særdeles kærlig hånd.

© Lene K

Efter 20 år i Allerød fik Nete Hoffmann og hendes mand lyst til at rykke ud til kysten. De to børn var voksne, så parret havde kun sig selv at tage hensyn til. Efter nogen tids søgen forelskede de sig i et 375 m2 håndværkertilbud med storslået udsigt til Øresunds skvulpende bølger og Skånes grønne landskaber.

Parret følte sig voldsomt tiltrukket af arkitekturen fra 1970-erne og så straks mulighederne i huset. Også selv om alt - uden overdrivelse - skulle forandres, før de kunne flytte ind. Huset på den stejle skrænt var beboet af et ældre ægtepar og havde været til salg i halvandet år, da Nete Hoffmann og hendes mand kom forbi. Der var ikke ændret nævneværdigt ved det, siden det blev bygget i 1975.

Der var stadig mørke listelofter, sorte skiferfliser på gulvene og små vinduer med skodder og insektnet ud mod vandet. Det krævede en gennemgribende ombygning at få huset opdateret. At parret overhovedet turde kaste sig ud i så omfattende en ombygning, skyldtes udelukkende en gammel skolekammerat.

© Lene K

Huset er fra 1975 og gennemgribende renoveret indvendigt som udvendigt. Facaderne er sandslebet og pudset op.

© Lene K

Stuen er møbleret, så udsigten udnyttes optimalt fra de to, sorte Erik Jørgensen-sofaer i læder. Det farvestærke maleri har Nete Hoffmann selv udført.

© Lene K

Før ombygningen var stuen mørk og præget af 70'er-stilen med malede murstensvægge, gulnede listelofter og sorte vinduesrammer.

© Lene K

Musikhjørnet er møbleret enkelt med en sort skalstol af Wegner og Arne Jacobsens standerlampe.

© Lene K

Tv-hjørnet er indrettet med to af Wegners Oxchairs i sort læder og nogle af Nete Hoffmanns egne malerier.

© Lene K

Skorstenen opdeler stuen i en pejseafdeling og en tv-afdeling. For at få stuen til at fungere optimalt valgte parret at flytte brændeovnen om på den modsatte side af skorstenen. Dermed blev der plads til en fladskærm dér, hvor den gamle brændeovn sad før.

© Lene K

Nete Hoffmann

© Lene K

Før ombygningen var køkkenet langt og smalt. Nu er køkkenet omdannet til ét stort. De smukke Wegner-stole i valnød er betrukket med sort læder.

© Lene K

Fra kogepladsen er der vid udsigt til Øresund og den svenske kyst. Emhætten er fra Gutmann, og kogepladen fra Gaggenau.

© Lene K

Fra soveværelset er der en betagende udsigt til Øresund. Glasskyderørene giver adgang til træterrassen, der strækker sig i hele husets længde.

© Lene K

Entreen har nedgang til underetagen og er belagt med italienske fliser fra Mr. Klinker. Bænken med lyst skind fra R. Randers A/S.

Relaterede Artikler