Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Trappen skal flyttes – hvad skal man være opmærksom på?

"Kan det blive pænt? Hvilke punkter skal vi tage hensyn til for at få det til at fungere og få det til at se pænt ud?"

Kære Lone,

Vi har i mange år ønsket at rive væggen mellem køkken og stue ned, for at kunne få et stort køkken/ spisestue /stue-rum.

Både for hyggens skyld, så vi kan fortsætte madlavningen imens vi tager en drink med gæsterne, men også for at gøre daglig brug af vores spisestue (vi har tilbøjelighed til at spise i køkkenet til daglig).

Før vi flytter trappen og river vægge ned, har vi tænkt os, at åbne med en ekstra skydedør ud til haven mod øst i spisestuen. Således vil vi kunne få gennemlyst hele rummet fra øst til vest efter endt renovation.

Vores problem er trappen til første etage, som i øjeblikket er placeret inde i stuen op ad væggen til køkkenet. Den skal flyttes ind i stuen imellem spisestue og stue-delen. Kan det blive pænt? Hvilke punkter skal vi tage hensyn til for at få det til at fungere og få det til at se pænt ud?

Kan i hjælpe? På forhånd tak.

Med Venlig hilsen

Nina Ponthou

Kære Nina,

Du er en af de læsere, der skriver ind med jævne mellemrum, - det er så hyggeligt.

Det bliver rigtig godt med at få gennemlyst rummene og få et mere åbent køkken i forhold til jeres spiseplads, så det kan jeg godt forstå, at I vil kaste jer ud i.

Det er til gengæld ikke nogen lille operation at flytte trappen.

For at forklare jeres hus for læserne, så er førstesalen indrettet med en balkon rundt om et dobbelthøjt rum, med kik ned i den midterste stue, - det er stiplet ind som et kryds.

Det vil sige at trappen skal lande oppe på balkonen uden at ødelægge indgangen til det værelse, der ligger over spisestuen, og derfor kan den kun ligge et sted, som tegnet.

Med en stigning på ca.18 cm, er I godt 11 trin om at komme op til de 2 meter, hvor man kan passere under trappen, så der er god plads at passere på imellem stuerne trods trappeløbet.

Der, hvor trappen fjernes, og hvor I ønsker at åbne ud til køkkenet, er der også vægge på første sal, så der skal lægges bærende jern ind under loftet, så vægten fordeles. Det er også stiplet ind på planen.

I kan udnytte arealet imellem de to murstykker med et stort, gammelt vitrineskab til service, det ville være flot.

Det, I skal vurdere nu, er dels økonomien i ombygningen, da der er en del tunge omkostninger med at sikre husets konstruktion, og dels hvad der skal ske med den del af midterstuen, der vender mod tv- stuen.

Den er muligvis blevet så lille og svær at bruge at I måske skal overveje at lægge de to størrelser sammen, så tv og brændeovn kommer i samme rum.

Bedste hilsener Lone.

© Lone Barslund – FØR

© Lone Barslund – EFTER

Håndplukket til dig