Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Sundt, moderne & hyggeligt

De har taget de bedste løsninger fra et moderne typehus og blandet dem med charmen fra et svensk træhus. Resultatet er et både praktisk og sundt hus, der bestemt ikke er kedeligt.

© Andreas Mikkel Hansen

Hvordan forener man et liv med landlig idyl og charme med et moderne menneskes krav til komfort og sundhed? Man gør som Mikala Saxe Bech og Jacob Bech, der har bygget et Trivselhus, der er et typehus, du selv former.

–Huset er praktisk, men ikke kedeligt. Vi drømte om et hus på landet, men det måtte absolut ikke være primitivt. Her skulle være plads og huset være sundt at opholde sig i, fortæller Mikala Saxe Bech, som allerede i 2003 så et lignende hus, da hun var ude at køre en tur og med det samme vidste, at sådan et hus ville hun gerne selv bygge og bo i en dag.

Heldet var med familien, der i januar 2006 fik tilbudt og købte en grund i det område i Hørsholm, som de foretrak. Men inden de købte, havde de talt med Trivselhus om mulighederne.

© Andreas Mikkel Hansen

Forældresoveværelset har gulvtæppe fra Tæppeland for at give luksus. Sengen er fra Ikea med polstret gavl fra Den 7. himmel.

© Andreas Mikkel Hansen

Badeværelset til børn og gæster har fliser fra Flisecenteret i Helsingør, moduler fra HTH, og lamperne er model Ice Cube fra Lampefeber.

© Andreas Mikkel Hansen

Det store badeværelse har foruden bruseniche også ovalt badekar, som er fra Bad & Stil ligesom armaturet. Fliserne Evolution er fra Flisecenteret i Helsingør.

© Andreas Mikkel Hansen

Til køkkenet er valgt elementer med profilerede låger og vitrineskabe fra HTH for at bevare et landligt præg. Bordpladen er i massivt egetræ, emhætte fra Thermex.

© Andreas Mikkel Hansen

De runde former går igen fra vinduet i døren og i gavlen til lampen i entreen og endda også dørmåtten.

© Andreas Mikkel Hansen

Der er frit kig gennem huset der måler 23 meter i længden. Her set fra stuen mod spisestue og legeværelse for enden. De store, runde lamper er model Random fra Moooi. Til venstre står to Bombo-barstole, der er fra Magis, spisestuebord og -stole er fra Living Room.

© Andreas Mikkel Hansen

De har taget de bedste løsninger fra et moderne typehus og blandet dem med charmen fra et svensk træhus. Resultatet er et både praktisk og sundt hus, der bestemt ikke er kedeligt. Her bor en familie på fire, der vægter natur og komfort lige højt.

© Andreas Mikkel Hansen

Foran huset er en træterrasse på 66 m², der fungerer som et ekstra rum, når vejret tillader det. Fra huset er der tre døre ud til det fri – fra stuen, spisestuen og gangen. Huset er model Green Line 762 fra Trivselhus.

© Andreas Mikkel Hansen

Huset vender mod syd men som en atypisk detalje vender ovenlys-vinduerne mod nord for at undgå direkte solindfald fra oven. Parret vil hellere kunne kigge ud over haven og de bagvedliggende enge end at være tvunget til at trække gardiner for.

Relaterede Artikler