Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Råd til bedre pladsfordeling og flow i hjemmet

Familie på fire skal flytte i hus: ”Vi skal i gang med en kraftig modernisering og ombygning for at få en opdateret familiebolig ud af det.” Læs med, og find arkitektens råd.

Hej Lone,

Om godt et halvt år overtager vi mine forældres hus og vil i den forbindelse gerne have dine råd, da vi skal i gang med en kraftig modernisering og ombygning for at få en opdateret familiebolig ud af det.

Vi er en familie med to teenagere, der forventes at blive boende et godt stykke tid endnu, da vi på den måde kan hjælpe dem med billig bolig under studierne.

Nuværende rumfordeling er i og for sig i orden med tre værelser, bryggers, bad, køkken og stue, men vi tror godt, at man kan udnytte pladsen bedre, vi kan bare ikke helt se hvordan.

Vi ønsker os mere alrumsplads, mere plads til børnene, opbevaringsplads og i det hele taget et mere naturligt flow igennem huset.

Vi vil også gerne bevare de to badeværelser, da det gør hverdagen meget nemmere.

Vh. Mette og Karl

Kære Mette og Karl,

Det allerførste der slår mig, er jo, at det er værelser og entreens havedøre, der vender mod sydvest og ikke husets fællesrum. Dét kunne være udgangspunktet for en ændret rumplacering.

I kan jo hente vand og afløb direkte fra soveværelsets lille bad, så det er helt ligetil at indrette jeres nye køkkenalrum her.

Det betyder at forældresoveværelset og det ene værelse slås sammen med gangen, så I fremover får et skønt åbent køkken med fløjdøre til haven imellem spiseplads og sofaafdeling og en mulighed for at bruge den eksisterende skorsten til en pejseindsats eller gasbrændeovn.

Køkkenet indrettes med to sider med et praktisk fadebur i midten, en højskabsside til køl, frys, ovne og kolonialskab på pejsesiden og en langside med vask, nyt vindue ved vasken og kogesektion mod øst.

Jeres spisebord kan stå på begge ledder og mindst rumme 10 personer uden problemer.

Jeres to teenagere rykker nordpå til den forhenværende stue, hvor I deler arealet op i to gode værelser.

Hele forløbet med køkken, bryggers og badeværelse bygges om så det gamle køkken indrettes i to afdelinger med toilet og brus yderst ved facaden og et godt teknik- og garderoberum inderst mod entreen.

Der er plads til vaskemaskine og tumbler i badeværelsets hjørne, hvis I vil have dem her, hvor de larmer mindst.

Det oprindelige bryggers og badeværelse slås sammen til et stort badeværelse, med undtagelse af det areal, der tages fra til et nyt indbygget garderobeskab i gangen.

Skabet hører til jeres nye, mindre soveværelse, der indrettes med seng og kommoder, så garderobeskabet indrettes til bøjletøjet.

Badeværelset rummer en stor bruseniche, højskab til diverse badeværelsesgrej, væghængt toilet og et langt vaskebord.

Drop vindfanget og få mere albuerum i entreen. Når I isolerer og indbygger gulvvarme er det ikke længere nødvendigt.

God ombygning.

Vh. Lone

© Lone Barslund – FØR

© Lone Barslund - EFTER

Relaterede Artikler