Puderne er sofasyet

Designer Louise Roe siger selv, at hun mest er til det maskuline udtryk, og det er da heller ikke ligefrem de feminine nipsting, der fylder Gentofte-boligen.

© Fly+Helsted

Designer Louise Roe har på få år etableret sig som et stærkt nyt brand på den danske boligindretningsscene, hvor især hendes puder og plaider med et karakteristisk nordisk udtryk er blevet meget efterspurgte. Hendes stil er enkel og ofte meget grafisk, og materialerne typisk fotoprint eller strik.

Enkelhed og med mere fokus på funktion end pynt gør sig også gældende i hendes private hjem. Louise Roe bor med sin mand Jan og deres fire børn, tvillingerne Sophia og Emil på 16, William på ni og Gustav på syv år, samt hunden Stella på en hyggelig villavej i Gentofte.

Villaen på lidt over 200 m2 med kælder er fra 1959 og har været under kærlig behandling for at blive tilpasset en moderne storfamilie.

  • Da vi overtog huset i 2005, var det en klassisk gammel villa med et lille køkken og alt for mange døre, der skabte uro i stuerne. Så projektet har hele tiden været at skabe rolige flader og smukke lysindfald. Dagslyset er meget vigtigt, og de små sjove lysindfald, vi har rundt omkring i alle verdenshjørner, er med til at give huset karakter. Og så er det så utrolig dejligt med aftenlyset eller morgensolstrålerne, der skyder sig ind i rummene, fortæller Louise Roe om tankerne bag renoveringen af huset.

Parret har forsøgt at bevare så meget af det oprindelige som muligt under moderniseringen - eller erstatte det med noget tilsvarende. Materialerne er tro mod de originale, mens de sarte farver inde og ude på facaden er nye.

Husets planløsning er derimod en noget anden end oprindeligt for bedre at kunne imødekomme den store families behov.

  • Førstesalen er der, hvor vi alle har værelser og kan trække os tilbage. I stueetagen lever vi, spiser og opholder os i fælleskabet. Kælderen er til storvask og opbevaring! forklarer Louise Roe.

Hjemmet er indrettet i overensstemmelse med Louise Roes karakteristiske stil med få farver harmonisk afstemt efter hinanden og stort set ingen nips eller pyntegenstande.

  • Her er slet intet overflødig nips. Dels fordi det let bliver til rod, dels fordi vi af praktiske grunde ikke har lyst til at omgive os med så mange ting. Vi bor i forvejen så mange mennesker sammen, at det let bliver for meget at skulle forholde sig til, synes jeg.

Til gengæld fornægter det sig ikke, at vi er hjemme hos en tekstildesigner. Smukke puder præger hjemmet, hvor de fungerer som dekoration i sig selv.

© Fly+Helsted

Designer Louise Roe er kendt under eget navn for sine lækre puder og andet tilbehør til boligen. Sofaens puder er et miks af strik og læder, der matcher og forstærker farverne i fotoprintpuden forrest til højre. Det er helt bevidst, at Louise Roe ikke mikser fem forskellige fotoprintpuder i sin sofa - det kan let blive for mange fortællinger, forklarer hun. Sofaen er fra Ikea, mens det tykke uldtæppe er fra Hay. Den store flettede gulvpude i læder er også Louise Roes eget design. Gulvlampen Up Light er fra Diesel.

© Fly+Helsted

Udelivet leves på den store træterrasse med udgang fra huset. De kulørte stole, den hvide liggestol samt den rustikke træbænk er alle fra Magis. Langbordet i træ er hjemmebygget.

© Fly+Helsted

Køkkenet er fra Boffi og udstyrret med en otte meter lang laminatbordplade med åbne hylder ovenover. Der er åben forbindelse til spiseafdelingen i den ene ende.

© Fly+Helsted

Udelivet leves på den store træterrasse med udgang fra huset. De kulørte stole, den hvide liggestol samt den rustikke træbænk er alle fra Magis. Langbordet i træ er hjemmebygget.

© Fly+Helsted

Fra stuen er der direkte adgang til det kombinerede køkken og spiserum, der ligesom stuen er enkelt indrettet med træ og masser af tekstiler. Spisebordet TR20 er fra Cecchini Collection. Familien sidder på bænke i stedet for stole for at give plads til flest mulige omkring det lange bord. For bordenden er der dog blevet plads til Hans J. Wegners klassiske Y-stol. Loftpendlerne i opal er fra Flos. I forgrunden pryder Louise Roes Feathers-pude Den Spanske Stol designet af Børge Mogensen.

© Fly+Helsted

Louise Roes bakker i træ er ideelle til opbevaring af alt det smånips, som hober sig op, såsom mobiltelefonen, nøgler m.m. Men samlet på en bakke virker det ikke længere som rod. Louise Roe har de smukke bakker placeret flere steder i hjemmet.

© Fly+Helsted

Den gamle kommode er sat sammen med den moderne Glo Ball-bordlampe designet af Jasper Morrison for Flos.

© Fly+Helsted

Husets to badeværelser er begge indrettet helt enkelt med multiplader beklædt med hvide 10 x 10 cm-fliser.

© Fly+Helsted

Udover seng og garderobe har parret i soveværelset indrettet en ekstra lille kontorplads, så der er mulighed for at trække sig tilbage, hvis man har brug for lidt arbejdsro. På skænken bagved ses en hvid bordlampe fra Flos. Modsatte side: Også i soveværelset er indretningen holdt helt enkel og funktionel. Sengetøjet er Louise Roes eget design med fjerprint, der står flot til de store grå puder og klassiske Artemide-væglamper.