Moderne middelalder

En dansk familie har opfyldt drømmen og bygget et fantastisk hus i middelalderbyen Seillans i Sydfrankrig. Det er rustik og charmerende fransk landstil udvendigt, men går man indenfor er kontrasten slående.

© Kristian Septimius Krogh

Middelalderbyen Seillans har historie langt tilbage i tiden. Det er en af disse vidunderlige, gamle, bevaringsværdige byer, med stemningsfulde byhuse og smalle gader belagt med sten, der snor sig op gennem byen og afsluttes med en borg på toppen. Dette er en by, hvor livet leves på fransk.

Disse indtryk gjorde, at et dansk ægtepar for knap 10 år siden faldt for en helt fantastisk skrånende grund lige uden for byen. Den lå meget charmerende og fredfyldt med den mest enestående udsigt over landskabet, med Fayence-og Esterel-bjergene i baggrunden. Grunden var på 5000 m2 og bestod af 8-9 vestvendte terrasser, som var beplantet med gamle oliventræer og vinstokke.

Efter moden overvejelse købte de grunden og besluttede selv at få bygget det hus, de gik og drømte om. Det var vigtigt, at huset skulle passe ind i terrænet og området og ikke mindst se fransk ud. Det er også derfor, at det er bygget på helt traditionel fransk vis, som man har gjort det i flere hundrede år, og af franske håndværkere.

© Kristian Septimius Krogh

En spektakulær udsigt over bjergene Fayence og Esterel.

© Kristian Septimius Krogh

Poolen med grøn mosaik er bygget i to niveauer, hvor vandet langsomt glider og risler fra det øverste bassin og ned i det nederste.

© Kristian Septimius Krogh

Huset er bygget helt i fransk stil og ånd Det ligger øverst oppe på den skrående grund med poolen og haven med lavendel, sommerfuglebusk, bourgonvilla og roser samt oliven- og figentræer foran. Nederst på grunden er der sat tre forskellige sorter vinstokke til egen vin- produktion.

© Kristian Septimius Krogh

En lille gang bag det moderne danske Boform-køkken i højglanspoleret antracitgrå fører ud til bryggers og gæstetoilet samt til sommerkøkkenet under halvtaget. Alle gulve er lagt med hårdtbrændte franske teglklinker.

© Kristian Septimius Krogh

Stuen med den kubistiske pejs bygget af sten fra et stenbrud i nærheden.

© Kristian Septimius Krogh

Køkkenvinduet vender ud mod terrassen, hvor de lyselilla blomster står side om side i krukker.

© Kristian Septimius Krogh

Trappen til førstesalen står midt i rummet En tynd, enkel glasplade med stålgreb fungerer som gelænder. Stuen, der ligger i åben forbindelse med køkken og kontor, har loft til kip og fritlagte bjælker i en mere let og enkel stil – en moderne udgave af det traditionelle loft. De to stole i lyst skind designet af Ray & Charles Eames produceres af Vitra.

© Kristian Septimius Krogh

Badeværelse i hvidt marmor med nedfældet badekar og bordplade med skjult ophæng. Kar og håndvask er designet af Philippe Starck.

© Kristian Septimius Krogh

Soveværelset på førstesalen med hvidlakeret seng og udgang til en skøn terrasse.