Minimalistisk luksus på Ibiza

På Ibizas sydspids ligger en på en gang minimalistisk og luksuriøs bid af Paradis: en villa i verdensklasse. Den franske indretningsarkitekt og møbeldesigner Bruno Reymond ejer denne eksklusive bolig.

© Martin Dyrløv

Oppe på en grøn bjergskråning på Ibizas sydlige spids og for enden af en daddelpalmeallé, godt gemt bag en port, ligger en eksklusiv og moderne villa fuldstændig i pagt med middelhavsnaturen og med en ubetalelig udsigt til høj himmel og blå bjerge.

Ibiza er Tanits ø – Tanit er gudinde for kærlighed, frugtbarhed, månen og mørket, og her på hendes ø bor den franske indretningsarkitekt og møbeldesigner Bruno Reymond, som ejer de to møbelforretninger La Maison de l’Éléphant på øen.

Villaen, der er en af øens mest eksklusive, er bygget i rene og luftige linjer som en moderne fortolkning af de oprindelige, hvidpudsede kubehuse, der er den typiske byggestil for De Baleariske Øer.

© Martin Dyrløv

Hvidt i hvidt i hvidt Alligevel er hovedindtrykket varmt på grund af de brændte klinker, de grønne glimt udefra og de tre afrikanske malerier, der skaber mindelser om Brugsens grafiske Cirkelkaffe-pige fra 1960’erne. Spisestolene er og bordet er Bombo fra Magis. Lampen over bordet er fra danske IQ Light.

© Martin Dyrløv

I skovens dybe stille ro Den strømlinede luksusterrasse glider smukt ind i naturen. Verner Pantons hvide formstøbte skalstole fra 1967 står omkring et enormt træspisebord, designet af villaens ejer Bruno Reymond.

© Martin Dyrløv

De syv sæder i den organiske sofa fra italienske Edra kan individuelt rykkes frem og tilbage og får sofaen til at se ud, som om den er i bevægelse. Lampen af Achille Castiglionis er fra Flos. Stolen til højre er Eames La Chaise fra 1948. Bordet er designet af Bruno Reymond selv.

© Martin Dyrløv

Det store glasparti mellem stuen og den bjergtagende(!) og helt uspolerede udsigt får nærmest inde og ude til at smelte sammen. Stuen er forståeligt nok tv-løs.

© Martin Dyrløv

Solnedgang af den skønne knib dig selv i armen-eventyrlige slags. Hvert soveværelse har egen udgang - og poolen er bygget, så man får følelsen af at have sin helt egen.

© Martin Dyrløv

Den imponerende, rustikke pejs i sandsten, de afrikanske skulpturer i træ og zebraskindet bringer naturen direkte ind i stuen, hvor de hvide, minimalistiske møbler skaber både ro og kontrast. Sofaen er Maui designet af Vico Magistretti for Kartell.

© Martin Dyrløv

Finske Eero Aarnios lækre læderklassiker Ball Chair er fra 1963. Her har den fundet sin plads i et hjørne, hvor den spiller fint sammen med de afrikanske antikviteter.

Relaterede Artikler