Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Metropolstemning i Midtjylland

I et tidligere landbrugsområde ved Ikast har designeren Henriette Hyldgaard skabt sit drømmehus, hvor hun bor med sin familie. De 200 m² i to etager er inspireret af storbyens atmosfære ...

© Frederikke Heiberg

En fasan har sin faste rute over græsplænen, og af og til trasker en hest forbi. Udenfor er der ingen tvivl om, at vi er på landet, men indenfor i huset har Henriette Hyldgaard skelet til stemningen fra storbyens puls i sin indretning. – Jeg var inspireret af stilen fra et newyorker-loft blandet med lagerhal. Det er en rå stil, som giver mulighed for at lege med farver i tilbehøret, siger Henriette Hyldgaard.

Hun er designer og ejer af firmaet Neon Living, der ligger i Ikast og siden foråret 2008 har skabt boligtilbehør i plexiglas og puder med grafiske mønstre. Hun har selv tegnet husets indre og fået arkitekthjælp til dets ydre udformning. Det store opholdsrum i stueplan er nu familiens samlingspunkt, og det var også meningen, da designeren planlagde husets udformning.

© Frederikke Heiberg

Set fra køkkenet står spisebordet midt i det store rum, hvor stuen ligger for enden. Bordet er fremstillet af en smed på Henriette Hyldgaards ønske, stolene er købt på Lauritz.com og ombetrukket med skind.

© Frederikke Heiberg

Hvis du kigger på huset fra haven, fylder de store glaspartier nærmest halvdelen af gavlen. Denne del af huset ligger sydvendt, så her er sol hele dagen.

© Frederikke Heiberg

Henriette Hyldgaards designfirma Neon Living har på bare et år etableret sig med succes i en svær branche. Designet står hun selv for.

© Frederikke Heiberg

Reolen kan vendes på et utal af måder, da delene kan skilles ad. Den er købt hos X-Akt i Tjørring. Lampen er et loppefund til 80 kr. Skærmen er ny. Billedet på væggen er et printet foto fra Hongkong.

© Frederikke Heiberg

En sættekasse fra Neon Living er brugt som display for børnebilleder og sjove dyr. Magasinholderen er en prototype fra Neon Living, lampen et loppefund, Mona Lisa-puden er fra Neon Living, og gyngestolen Sting Ray fra Fredericia Furniture.

© Frederikke Heiberg

Set fra første sal har de store vinduer en ekstra dragende effekt på øjnene. På hemsen er der tv-stue.

© Frederikke Heiberg

Den store hems er indrettet med en projektor på gulvet, så familien kan se film. Den røde stol med fodskammel er fra Idemøbler, lampen fra Koziol, figuren er et loppefund, og den pink sækkestol er fra det lokale indkøbscenter.

© Frederikke Heiberg

De specielle barstole ved køkkenet hedder Clipper og er fra Casanova Furniture.

© Frederikke Heiberg

Køkkenet fra Designa skulle være mørkt for at bryde de store, hvide flader og vinduespartier. Komfur og gasblus er fra Smeg, armaturet fra Vola. Hånd-knagen er designet af Harry Allen og fås i Designdelicatessen.

© Frederikke Heiberg

Farverne fra det tilstødende bad går igen i soveværelset med stole og sengetæppe fra Ikea.

© Frederikke Heiberg

Garagen er bygget i samme stil som huset, og grunden på 3000 m2 breder sig med store græsarealer på begge sider af huset.

Relaterede Artikler