Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Kan vi bytte rundt på køkkenet og badeværelset?

Stefanie og Nikolaj er igang med ombygning af deres gamle byhus. Men de bliver nødt til at flytte rundt på rummene, hvis det hele skal gå op i en højere enhed.

Ombygning af byhus i tre etager

Hej Lone,

Vi er i gang med en større renovering af vores byhus fra 1880, og har lidt af en udfordring med et par manglende værelser, som vi håber, at du kan hjælpe med!
Vi har netop etableret køkken-alrum i stueetagen, revet det gamle køkken ned på første salen og skal så til at finde ud af, hvordan vi får plads til nogle børneværelser. På anden sal har vi i dag et stort soveværelse og et badeværelse.
Ønsket er at etablere i alt tre værelser, en stue og et badeværelse enten på første eller anden salen.

Selv har vi overvejet, om man kunne dele soveværelset på 2. sal til to værelser, men så var vi udfordret af døråbningerne, som vi ikke vidste, hvordan man skulle sætte. Næste step bliver modernisering af baghuset, hvor der skal indrettes entré, bryggers og badeværelse.
Jeg har vedhæftet nogle plantegninger, som jo snyder en smule, da der ikke længere er hverken køkken, væg eller skorsten. Vi har talt om at nedlægge hemsen og det disponible rum for at lave loft til kip, men hvis du har nogle gode idéer til, hvordan vi får plads til det hele, ville vi være ovenud taknemmelige.

De bedste byggehilsner Nikolaj og Stefanie

Kære Stefanie og Nikolaj

Jeg vil foreslå jer at indrette etagerne så I får mest muligt ud af pladsen men også set ud fra et praktisk hensyn, således at jeres opholdsstue kommer på første sal, nærmest køkken og kaffemaskine, så der ikke er så lang afstand imellem jeres families fælles rum.
Det betyder umiddelbart at jeres soveværelse også skal placeres der, så de to børneværelser kan få deres egen etage på 2. salen.
Dermed har I mulighed for at indrette et godt badeværelse i det oprindelige køkken, lige ved siden af jeres soveværelse, så I kan genanvende de eksisterende installationer og afløb, med mere.

Anden salen er ret så ”krøllet” på grund af det lille badeværelse og det disponible rum i det andet hjørne, så her skal I tænke ud af boksen og forestille jer at I river alt ned og laver en ny opdeling med adgang til de to værelser fra det lille repos ved trappen.
Det giver to næsten ens værelser der begge har et lille hjørne hvor I kan indrette børnenes sengepladser, så resten af pladsen er til ophold og leg.
Når baghuset står færdigt med det nye badeværelse, vil det være her, jeres gæster går hen, så jeres eget badeværelse på 1. sal bliver helt privat.

Mange hilsener Lone

Relaterede Artikler