Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Kan en garage indrettes til minibolig?

Ja – men der findes regler, som skal følges! Vores bygningsarkitekt giver tips her.

Ombygget garage

Hej Lone.

Vi mangler plads til vores ældste og går og overvejer om ikke vi kan indrette vores garage til minibolig, bare midlertidigt til han finder en studiebolig i Århus. Skitse vedlagt af køkken og garagen ved siden af.

Vi bruger den kun til opbevaring og det ville være meget enkelt at slå hul og få adgang via vores køkken-alrum. Der er oven i købet en udslagsvask, så et lille bad kunne der også blive. Men hvad siger reglerne, - må vi ? Grunden er rigelig stor i forhold til husets størrelse.

Venligst Hans Mikkelsen

Hej Hans.

Du skriver ikke noget om garagens placering i forhold til naboskel og byggelinje mod vej.

De to ting, sammen med det samlede bebyggelsesareal, er afgørende for om I får lov at ændre udbygningen til boligkvadratmetre.
De fleste garager ligger jo tæt på fortov og vej, så jeg antager at I ikke får lov, men det kan I nemt undersøge med jeres kommune.

Hvad I godt må, eller hvad ingen kan forhindre jer i, er at isolere og indrette garagen til det man kalder midlertidigt ophold, dvs. ophold kun i dagtimerne og ingen tilkobling til husets varmesystem i øvrigt. Diverse hobbyer vil typisk være det, man ville bruge et sådant rum til. Dermed kan garagen godt bruges til ophold med aflåselig adgang fra køkkenet, men han må altså ikke sove der, efter reglerne. Om I vil ofre penge på at etablere bad med den relativt høje udgift, det vil medføre, er helt op til jer,- I skal nok bare overveje om det er penge I får igen ved salg og hvor nødvendigt det er, ikke mindst når du skriver at sønnen skal videre inden så længe.

Bedste hilsener Lone

© Lone Barslund

© Lone Barslund

Relaterede Artikler