Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Indretningsekspert: Sådan kan parret få en mere sammenhængende rumfordeling

Parret ønsker at optimere pladsen i hjemmet og åbne mere op for fællesrummene. Se indretningsekspert Lone Barslunds løsning på det her.

Hej Lone

Vi håber meget på, at du vil komme med et forslag til lidt forbedring af vores hus. Det er ikke så stort, men vi har de værelser, vi skal bruge, to badeværelser og en hyggelig stue med udgang til en dejlig have. Vi synes bare, at det lukker sig om os, og at der ikke er den indbyrdes kontakt i de fælles rum, som vi gerne vil have, for at få hverdagen med børn til at fungere.

Så hvis du kan få mere albuerum til os indenfor de eksisterende rammer, så vil det være fantastisk. På sigt skal badeværelserne også have en tur, men de fungerer fint hvad selve indretningen angår, så vi vil hellere prioritere vores fællesrum lige nu.

Med venlig hilsen
Kenneth og Maria

Hej Kenneth og Maria

Hvis I kan leve med at et af værelserne bliver en anelse mindre, så kan jeg godt finde mere plads og luft til jer. Det bør nemlig kunne gøres ret enkelt ved at ændre jeres eksisterende køkken til et nyt værelse og flytte køkken-funktionen ud i det åbne rum, i det areal hvor værelset tidligere lå. Vask og afløb kobles til badeværelset – det kan godt gøres nænsomt, så I kan holde ud at se på småreparationer i gulv og væg, indtil I moderniserer baderummet.

Når I nu åbner køkkenet ud til både gangforløb og stuen, så vil jeg anbefale jer at flytte adgangen til badeværelset ind i jeres soveværelse. På den måde får I afstand imellem køkken-alrum og badeværelse, og det er måske heller ikke så tosset med eget bad knyttet til forældresoveværelset. Der er jo brusebad i det andet badeværelse til børn og gæster.

Køkkenet indrettes med en langside med vask og opvaskemaskine samt højskabe ind mod badeværelset, og en åben halvø ind mod spisepladsen, hvor I kan vælge at bevare 90 cm af væggen, så I dækker for kogepladsen. Det kan være ret så praktisk med en væg som stænkflade bagved kogetoppen. Øen er tegnet med 35 cm dybe skabe ind mod stuen, så bordpladen i alt er 95 cm dyb. Det giver rigtig god plads til madlavning og diverse fælles aktiviteter med børnene.

En lille tilføjelse har jeg foreslået i entreen, hvor I i dag har åbent gelænder ned til kældertrappen.

Hvis I mangler skabsplads, kan I overveje at lukke delvist af og placere skabe på det lange stykke. På grund af vinduet vil trappen stadigvæk få lys og virke venlig at gå på.

Bedste hilsener
Lone

Håndplukket til dig