I dette ekstraordinære hjem er køkkenet kronen på værket

Messingkøkkenet står skarpt i det stilfulde hjem, som ellers er holdt i mørke farver.

Lene Halse Hornemanns hjem

... er sofistikeret holdt i sort og gråt og med et messingkøkken, der pointerer den eksklusive stil.

Den største værdi i livet er forbundet med et hjem med masser af plads til kvalitetstid med familien, hvis man spørger Lene Halse Hornemann, der er senior-designer og ejer af køkken- og baderumsbrandet Multiform Copenhagen.

Lene Halse Hornemann er senior-designer og ejer af bad- og køkkenfirmaet Multiform Copenhagen.

© Mads Mogensen

Et velkomstrum, hvor gæster kan bydes på en drink, har altid stået højt på Lenes liste. Med de enkle, velvalgte ting underbygger det husets sofistikerede stil. Det antikke bord, som er købt hos Lauritz.com, har fået en gang sort maling og skaber på den måde et flot udstillingssted for vasen, Jarre Noir, fra Rue Verte med tørrede blomster samlet gennem årene. Lysekronen, D95, er fra Moooi, og stolen, Basico, i baggrunden er fra Rue Verte.

© Mads Mogensen

De perfekte rammer

Lene og hendes mand, Hans, har i deres nyrenoverede hus i Charlottenlund i høj grad skabt de perfekte rammer for et skønt og velfungerende hjemmeliv.

Parret ledte egentlig efter et mindre hus, men var tiltrukket af bygningens rene, firkantede form og det lave, skråtstillede tag, som mindede dem om huse, som de havde set i Toscana i Italien.

Efter en nervepirrende forhandlingsperiode med en ejendomsmægler, som endte med en auktion, kunne parret endelig kalde huset fra 1914 deres. Derefter gik de med det samme i gang med at renovere – også stilmæssigt ved at tilføre klassiske elementer og mange fine detaljer til huset.

En smuk akse med lys ses gennem husets fire rum, der ligger en suite – her set fra velkomstrummet. Indretningen er en blanding af loppemarkedsfund som stolen og den orientalske pejseskærm og personlige genstande som en kinesisk rulle fra en rejse og et maleri lavet af datteren Clara.

© Mads Mogensen

På en læderkonsol fra Rue Verte er der skabt et stemningsfuldt tableau med et sæt Nagelstager fra et loppemarked, en fugl designet af Charles og Ray Eames fra Vitra, en Guaxs-glaslampe fra Rue Verte samt et sort-hvidt foto af parret.

© Mads Mogensen

En stor renovering

Facaden havde en italiensk pizzerialignende ru beklædning, som de fjernede med det samme.

Alle termovinduerne fra 1980’erne blev erstattet med større kabinetvinduer eller lavet om til franske døre med adgang til terrassen og haven, ligesom der blev lavet ekstra vinduer for at skabe et lysere interiør. For at danne et flow af dagslys mellem rummene installerede de genbrugsdøre af glas fra gamle bygninger, der giver magiske lysrefleksioner gennem dagen.

To pudsige detaljer er, at hoveddøren stammer fra en gammel politistation og dørstykkerne med ovale glasindsatser fra et kulturadministrationskontor. For at lave en lige akse gennem huset rykkede parret hoveddøren. Kælderen blev gravet en meter dybere, og flere af rummene blev gjort større, bl.a. badeværelserne på første sal.

Et åbent bibliotek blev lavet ved at fjerne en væg og lægge to rum sammen. Derudover blev der installeret gulvvarme i hele huset og lagt nye sildebensparketgulve.

I entréen bliver man mødt af mørke farver, der skaber en cool og samtidig indbydende atmosfære. På det spinkle konsolbord fra Rue Verte står en glaslampe, Flavia, med velourskærm sammestedsfra og en vintagemessingskål. Væggen er tapetseret med åleskind fra Rue Verte og dekoreret med en afrikansk gazelle fra Lauritz.com. Stumtjeneren er vintage og fra Fil de Fer.

© Mads Mogensen

En fornemmelse af tryghed

Parret ønskede nogle sikre og private omgivelser rundt om huset, og derfor blev murene i haven gjort højere, ligesom der blev installeret et elektrisk hegn.

– Den foranstaltning giver en kæmpe fornemmelse af tryghed og velbefindende for hele familien, fortæller Hans.

Parret deler de nyrenoverede 480 m² med to voksne børn og tre hunde. I weekenderne kommer vennerne ofte forbi til et glas bobler eller en middag.

– Et stort køkken er essentielt for os i forhold til at have et åbent hjem, som giver os stor livskvalitet. Det er et sted, som skal være praktisk og hyggeligt på en og samme tid, og et sted, hvor man kan dele fælles oplevelser som at lave mad, tale sammen og mødes. Det er det, vi har forsøgt at optimere i vores køkken, fortæller Lene, som helt naturligt selv har stået for indretningen af det.

En kogeø af messing fra Multiform Copenhagen er køkkenets centrum. Den har vundet adskillige designpriser, og det er tydeligt hvorfor, når man ser den her, hvor den står som en gylden blok blandt de mørke vægge.
Messingarmaturerne fra Dornbracht glider ind i udtrykket, og det elegante look får modspil fra industrielle lamper fra en genbrugsbutik. Den skulpturelle stol er designet af Verner Panton.

© Mads Mogensen

Det smukkeste køkken

En iøjnefaldende messingblok udgør køkkenøen fra Multiform Copenhagen, der som kontrast er omkranset af sorte omgivelser. Den minder om en skatkiste og understøtter køkkenets betydning for familien.

Den store blok på 4,20 m x 1,20 m rummer opbevaring, to vaske og tre opvaskemaskiner, der gør opvask til en let og hurtig ting. Køkkenet ligger en suite med bryggerset, der også er et grovkøkken med en stor vask og ovn, to køleskabe og alle de elektriske køkkenting og al den elektronik, som hører sig til i et moderne køkken, men som forstyrrer øjet, siger Lene.

Sort i sort står køkkenet med sorte vitrine- og køkkenskabe fra Multiform Copenhagen. De aflange metrofliser bryder de enkle linjer med et mere råt og industrielt udtryk.

© Mads Mogensen

Flotte glas i varierende højder står som spinkle, raffinerede vaser i køkkenets dramatiske stil.

© Mads Mogensen

Et farvetema baseret på mørke toner

Så snart man træder ind i gangen, får man et glimt af husets stemning og interiør med et antracitgråt stengulv, sorte døre og paneler, sortgrå vægge og møbler, der passer ind på en hyggelig og stilig måde.

Farvetemaet gennem huset er baseret på mørke toner med grå vægge og en sort farve med grønne noter på alle døre, paneler og vinduer, der alt i alt giver en rolig, blød og indbydende atmosfære.

– Grå er en meget behagelig farve, som giver ro og tilføjer et element af hygge, men også en fornemmelse af mystik og overraskelser – noget, som hvide vægge ikke kan. Derudover får en mørk baggrund ting til at træde i karakter, forklarer Lene.

I sit farve- og materialevalg er huset gennemført, også her i stuen. Det ekstra store spisebord af træ, hvor der kan sidde 12 mennesker, er fra Dubai. Det bliver flittigt brugt, da parret holder mange selskaber og elsker at lave mad. Den knitrende lyd fra pejsen er med til at optimere følelsen af hygge. Stolene er fra Bo-Tikken, og idéen med at sætte flere pendler sammen får dem til at virke som en lysekrone. De hedder Bolle og er fra Gallotti&Radice. Marmor-fadet er fra Rue Verte, og messingfadet er fra Marokko.

© Mads Mogensen

Moderne design blandet med vintage

Interiøret er sofistikeret og cool med en hjemlig fornemmelse. Den tågede, grå palet, der går igen i alle rum, giver en neutral baggrund, som ikke bliver for mørk takket være lysindfaldet og en gennemtænkt lyssætning.

Oveni har parret fået bygget to pejse, hvor ilden giver en følelse af hjem. Moderne design er blandet med vintagedesign, rejseminder, antikviteter, etniske indslag og fund fra naturen.

Variationen af skygger, materialer og teksturer som velour, læder og messing giver et underspillet touch af luksus og får interiøret til at føles som et blødt, behageligt kram – også i soveværelset, hvor de grå nuancer er tænkt ind.

– Det er vigtigt at være i afslappende omgivelser, både når du begynder og slutter din dag. Lyden, varmen og lugten fra pejsen giver en grundlæggende fornemmelse af komfort. Et hjem skal bruges, for det er den perfekte ramme til at manifestere den kærlighed, som man føler for sin familie og sine venner, siger Lene om sin bolig, der i den grad underbygger den fornemmelse.

Forskellige nuancer af grå kombineret med sort og neutrale farver fra gulvet skaber en varm atmosfære i stuen. Det grå tæppe er fra Rue Verte, hvor puderne også er fra. Den grå sofa er fra Bo-Tikken, og sofabordet af sort marmor og stål er designet af Poul Kjærholm. Mørke farver samles også på sofabordet i form af en rakuskål fra K.H. Würtz, en vintage bronzeskål og en sort Balloon no. 04 vase fra Louise Roe. Gulvlampen, Piantana, fra 1950’erne fra italienske Stilnovo er fra Fil de Fer. Billedet er et foto af graffiti fra Berlinmuren taget af Lene. Ægget af Arne Jacobsen ses her i en sjælden udgave med to forskellige stykker skind, mens træsskamlen er fra
et loppemarked.

© Mads Mogensen

En stilig pejs og en samling grønlige vintageglasflasker skaber diskret farvet liv på kaminhylden.

© Mads Mogensen

Det elegante badeværelse er skabt med granitfliser og en matchende stenplade på baderumsmøblet fra Multiform Copenhagen. Vasken er håndskåret sten, og stenen ved badekarret er et stort laserskåret stykke. Armaturerne i messing er fra Dornbracht. En samling etniske vaser fundet på rejser og i Rue Verte er sat sammen med et spejl med læderramme designet af Jacques Adnet fra Gubi i et blødt og organisk look.

© Mads Mogensen

Grå skaber ro i soveværelset, hvor franske døre giver et flot lysindfald. Mange af rummene i huset er blevet lavet større, men rummet her er gjort mindre for at skabe plads til et walk-in-closet.

© Mads Mogensen

Huset mindede parret om en toscansk villa, og de har pudset det op og istandsat det med klassiske detaljer.

© Mads Mogensen