Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

"Hvordan moderniserer vi huset med respekt for det gamle?"

Parret har købt en gård og ønsker at gøre den mere lys og moderne

Kære Lone

Tak for fantastiske tips og god inspiration. Det er værdsat!
Min kæreste og jeg har netop køb en trelænget gård. Stuehuset hænger sammen med garagen, som går videre ind i værkstedet og stalden. Vi er meget glade for den løsning, men det giver også rigtig meget spildplads i form af gangarealer. Der er nemlig også en anden entre + gang i midten af huset.
Udover det, savner vi at gøre huset mere moderne, stadig med respekt med tankerne på at det er en landejendom.
Det skal siges der er en dejlig udsigt mod kuperet terræn fra den ene ende af huset (som desværre lige nu kun har funktion som gang) og i udestuen.

Det er vores første huskøb og før vi går i gang, vil vi gerne lave en masterplan med to - tre stationer, så vi laver det hele i steps således at det ikke bliver en totalrenovering fra starten. Vi har dog rigtig svært ved at se det store billede.
Vi ønsker mere lys i hele huset 3 værelser + soveværelse, et køkken alrum i åben forbindelse med stuen med plads til viktualierum og en køkkenø.
En mere moderne plantegning som giver mindre spildplads, og toilet på begge etager.

Jeg håber, du vil hjælpe os i gang med at se muligheder. Vi vil så gerne gøre det helt rigtig fra starten.

Kærlig hilsen
De nye håbefulde gårdejere :-)

Ps. I bryggers står et skab med alt gulvvarme. Det er svært at flytte da rørene ikke er så lange. Det har givet os de største kvaler, når vi sidder og tegner en ny planløsning. Der er heller ikke så højt til loftet, men det er acceptable. Først snakkede vi om loft til kip i stuen, men er gået fra den løsning, da vi vil savne mulighederne på overetagen.

Kære håbefulde gårdejere.

Der er jo virkelig masser af plads i jeres dejlige hovedhus,- ca. 155 m2 netto areal i stueplan og de to store værelser og nyt bad på øverste etage.
Jeg noterer mig at der er smukkest udsyn og udsigt mod nordvest, - altså fra den oprindelige ende med baggang fra garage, bad og bryggers. Her ville jeg så gerne have jer flyttet hen med jeres fælles funktioner, stue eller alrum, og det har jeg lavet to forslag til.

Forslag A har jeres store lyse alrum placeret her, med plads til hverdag, gæster og praktisk opbevaring i fadebur ( viktualierum) og et bryggers i forbindelse med teknikskabet, som du skriver er i vejen… Her skal der laves nye facadepartier, så I får mere lys ind og kik til alle herlighederne.
Lægger vi jeres alrum i den ende, får I plads til at indrette 3 værelser i modsatte ende, med udgang til fjernsynsstuen i midten og jeres havestue som I så kan indrette til læsning og mere stille sysler uden tv,- eller børnenes opholdsrum, når I voksne sidder og larmer i alrummet..
Jeg vil foreslå at I flytter hovedindgangen til selve trapperummet / hall´en, så stueetagens badeværelse udvides med det lille vindfang. Det er ærgerligt i sådan en fin gård ikke at ankomme standsmæssigt til et stort rum med trappe til første sal og nye fløjdøre til stuen, som jo også giver jer et flot kik igennem huset.

Forslag B har egentlig køkkenet liggende som det er i dag, men stadig med samme værelsesafdeling og havestue som i forslag A,- og naturligvis den nye flotte indgang til trapperum og større badeværelse.
Her er til gengæld jeres opholdsrum flyttet ud til den gode udsigt, hvor der ligeledes skal laves nye facadepartier.
I begge tilfælde skal I se for jer at I river de fleste indvendige vægge ned og bygger op igen med nye gulve og lofter.

Mange hilsener Lone

Bondegårdsrenovering første sal

© Lone Barslund - Første sal

renovering bondegård hus

© Lone Barslund - Forslag A

© Lone Barslund - Forslag B

Relaterede Artikler