"Hvordan moderniserer vi huset med respekt for det gamle?"

Parret har købt en gård og ønsker at gøre den mere lys og moderne

Kære håbefulde gårdejere.

Der er jo virkelig masser af plads i jeres dejlige hovedhus,- ca. 155 m2 netto areal i stueplan og de to store værelser og nyt bad på øverste etage.
Jeg noterer mig at der er smukkest udsyn og udsigt mod nordvest, - altså fra den oprindelige ende med baggang fra garage, bad og bryggers. Her ville jeg så gerne have jer flyttet hen med jeres fælles funktioner, stue eller alrum, og det har jeg lavet to forslag til.

Forslag A har jeres store lyse alrum placeret her, med plads til hverdag, gæster og praktisk opbevaring i fadebur ( viktualierum) og et bryggers i forbindelse med teknikskabet, som du skriver er i vejen… Her skal der laves nye facadepartier, så I får mere lys ind og kik til alle herlighederne.
Lægger vi jeres alrum i den ende, får I plads til at indrette 3 værelser i modsatte ende, med udgang til fjernsynsstuen i midten og jeres havestue som I så kan indrette til læsning og mere stille sysler uden tv,- eller børnenes opholdsrum, når I voksne sidder og larmer i alrummet..
Jeg vil foreslå at I flytter hovedindgangen til selve trapperummet / hall´en, så stueetagens badeværelse udvides med det lille vindfang. Det er ærgerligt i sådan en fin gård ikke at ankomme standsmæssigt til et stort rum med trappe til første sal og nye fløjdøre til stuen, som jo også giver jer et flot kik igennem huset.

Forslag B har egentlig køkkenet liggende som det er i dag, men stadig med samme værelsesafdeling og havestue som i forslag A,- og naturligvis den nye flotte indgang til trapperum og større badeværelse.
Her er til gengæld jeres opholdsrum flyttet ud til den gode udsigt, hvor der ligeledes skal laves nye facadepartier.
I begge tilfælde skal I se for jer at I river de fleste indvendige vægge ned og bygger op igen med nye gulve og lofter.

Mange hilsener Lone

Bondegårdsrenovering første sal
© Lone Barslund

Første sal

renovering bondegård hus
© Lone Barslund

Forslag A

© Lone Barslund

Forslag B