Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hvor skal dørene placeres i det nye hus?

Den optimale fordeling af døre kan være svær at greje. Vores indretningsarkitekt giver sit bud på den nye planløsning.

Hej Lone,

Jeg har i mange år fulgt og blevet inspireret af dine fine rumforslag og planløsninger, så nu vil jeg selv prøve lykken ift en indretningsudfordring.

Vi har købt et hus, hvor vi gerne vil lave en planløsning, der passer vores behov bedre.

Badeværelser: Vi vil gerne beholde det pt største badeværelse som gæstebadeværelse men med plads til vaskemaskine.

Vi vil samtidig udvide det nuværende mindste badeværelse mest muligt til forældrebadeværelse gerne med direkte indgang fra soveværelset.

Nye fliser og badeværelsesmøbler skal tænkes ind og gerne med badekar i det nye forældrebadeværelse.

Mest mulig af den nuværende entre inddrages (idet vi fremover vil lave bryggers som eneste indgangsparti).

Gæsteværelsets forgang med indbyggede skabe og bagvedliggende værelse tænkes slået sammen for at skabe en større rumfornemmelse (som kompensation for at værelset er lidt smalt).

Soveværelse bibeholdes. Hvordan laver vi bedst fordelingsgang/døre til disse værelser?

Mange hilsener Lene R.

Kære Lene,

Hvis vi starter med det kommende gæstebadeværelse, så har jeg flyttet adgangen ud i den nye entré (det oprindelige bryggers), hvor der er fin plads til en ny dør imellem facade og trappen op fra kælderen. Døren til ekst. entré blændes.

Toilet og bruseniche kan fint blive i ny eller gammel udgave og så er der plads til et godt vaskebord med vaskeskab, skuffeelement til snavsetøj og den ønskede vaskemaskine. Måske tumbler i stedet for skufferne..

Så er der adgangen til det mindste værelse:

Her skal man kunne komme direkte índ fra alrummet via en ny døråbning og jeg vil foreslå at I som vist på tegningen bevarer en bid af væggen imellem skabsgang og værelse, så værelset ikke bliver uforholdsmæssigt langt i forhold til bredden.

Bevar 60 cm væg der skjuler siden på klædeskabet og luk op for resten. Brug den anden side af forrummet til et smalt fralægningsbord, så der ikke skal møbleres med andet end seng og sengebord i selve værelset.

Så er der jeres soveværelse med nyt bad en suites.

På grund af det lille værelse vil I stadig skulle igennem badeværelset for at komme til soveafdelingen og det har jeg prøvet at drage fordel af ved at lave en semi-åben plan, hvor I kommer ind i badet, men kun den ”åbne” del med badekar, vaskebord og bruseniche.

Toilettet, hvor man gerne vil være alene for lukket dør, bliver nemlig i det oprindelige wc med ny dør som vist.

På den måde får I et åbent forløb men hvor man stadig er privat.

Sengen er let afskærmet på grund af de nye skabe der står i den smalleste del. De kan vælges i dybde 50 cm, hvor de andre skabe skal være 60 cm så der er dybde til bøjler.

Bedste hilsener Lone

© Lone Barslund - FØR

© Lone Barslund - EFTER

Håndplukket til dig