Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Huset skal udvides med en tilbygning

Da den tredje efternøler viste sig at være tvillinger, blev pladsen trang. Arkitekten hjælper familien med at løse pladsproblemerne.

Hej Lone,

Vi er en børnefamilie med fire børn, som efterhånden er ved at vokse ud af vores hus. Den tredje efternøler viste sig at være tvillinger, så nu har vi børn i alderen 14, 10 og 3.

Vi har i dag tre værelser og kommer til at mangle et fjerde værelse inden så længe, når de mindste skal have deres eget, ligesom det ville være helt fantastisk at få plads til et bryggers med al den tøjvask som vores familie producerer.

Der går megen plads til stuerne i huset, hvilket jo er fint men en bedre indretning med et større køkken er højt på ønskelisten.

Vi må bygge godt og vel 25 m2 ud i husets længderetning, hvis det er løsningen og ellers er den eksisterende indretning gerne i spil, da vi overvejer gulvvarme og derfor nye gulve.

Vi håber du vil se på det for os. Vi vil allerhelst blive boende da de større børn er så godt i gang med den lokale skole og kammerater, og vores nabolag og naboer fungerer rigtig fint.

Venligst familien Hansen

Kære familien Hansen,

Det ser ud til at være ret ukompliceret at forlænge huset og dermed lægge to nye værelser samt lille badeværelse til huset, så I uden videre får en plan med 5 soveværelser.

Dernæst skal man så vurdere, hvordan I bedst får huset til at fungere med så stor en familie, hvor praktikken fylder rigtig meget. Du nævner selv et lille køkken og et manglende bryggers og dertil kan jeg vist godt lægge en alt for lille entré til mangellisten.

Jeg tænker, at et stort, åbent køkken med direkte forbindelse med spisepladsen vil være en kærkommen forandring, og et nyt stort køkken kan fint placeres i stedet for jeres nuværende soveværelse med badeværelse en suite.

Det betyder, at I udnytter eksisterende kloak og vand i etablering af det nye køkken.

For at få et bedre flow i stuen og mere ro ved sofaafdelingen, kan I ændre det store vinduesparti i gavlen til vindue og skydedør.

Ved samme lejlighed vil jeg foreslå at I flytter væggen så I får en bredere entré med masser af ny skabsplads. Når der alligevel skal lægges gulvvarme og nye gulve, vil det ikke være en voldsom merudgift.

Det gamle køkken indrettes som jeres nye bryggers med ny væg og dør ud til gangen, så maskinerne ikke generer jer når de arbejder. Her er også plads til masser af skabe.

Det, der så mangler, er et stort badeværelse som supplement til det lille bad, og det er i lighed med køkkenændringerne, smart at placere, så de eksisterende kloak- og vandinstallationer kan genanvendes.

Det nye bad lægges derfor i værelset ved siden af bryggerset, så de to kan kobles sammen.

Det efterlader jer med kun tre gode værelser og for at få det fjerde etableret, sætter I nye vægge op til det sidste værelse i hjørnet ved den oprindelige spiseafdeling, men først når det nye gulv er lagt, således at I nemt kan fjerne væggene igen og få en større stue tilbage, når det ældste barn flytter hjemmefra.

Med så stor aldersspredning, vil I få stor glæde af et fleksibelt hus, der kan tilpasses jeres behov over de næste mange år.

Mange hilsener Lone

© Lone Barslund – FØR

© Lone Barslund – EFTER

Håndplukket til dig