Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Huset er ikke moderniseret siden 40’erne. Nu skal det ske

Arkitekten giver sine bedste tips til rumfordelingen og indretningen.

Hej Lone,

Vi er sprunget ud i noget af en opgave – et lille, ældre hus der ikke er moderniseret siden det blev bygget i 40´erne.

Vi er faldet for beliggenheden og er ret fortrøstningsfulde da vi begge er håndværkere og kan lave meget selv.

Huset rummer et bittelille bad, et smalt, lukket køkken, to små værelser og en stue samt en udestue.

Vi ønsker os et større bad, et åbent køkken- alrum, 3 værelser og en tv- stue.

Facaderne er fine, vinduer og tag skal skiftes og alt indvendigt kan i realiteten fjernes, da det hele skal udskiftes.

Vi må godt bygge til men har alligevel svært ved at se hvordan vi kan få indrettet os med de fem ønskede rum.

Håber du kan hjælpe med et par ideer.

Bedste hilsener Lotte og Kim

Kære Lotte og Kim,

Det er godt nok en større omgang, I skal i gang med, så vær gode ved jer selv og tænk praktisk og genanvend hvad I kan af eksisterende rørføringer og kloak, mm, så I ikke bruger ærgerlige penge, men får mest muligt ud af det, hvor det virkelig kan mærkes.

Hvis alle indvendige vægge er ikke- bærende og kan fjernes, kan I få plads til tre gode værelser mod øst ved at rykke væggene ud mod udestuen.

Det kræver godt nok at I lægger en bæring ind over den nye åbning i ydermuren, - den der jo er blevet en indvendig væg på grund af udestuen. Denne (udestuen) skal efterisoleres da den bliver det tredje værelse.

I skal vurdere om nogle af de store glaspartier mod syd skal erstattes af almindelige vinduer for at få mere privatliv og mindre solindtag.

I dag er der indbyggede skabe i de to værelser. Det ville jeg ændre og bruge pladsen til skabe i entreen, da værelserne nu er store nok til gode, nye klædeskabe.

På vestsiden ville jeg udvide badeværelset hen til det eksisterende køkkenvindue. Det er kun cirka 80 cm mere, men af stor betydning for indretning med en god bruseniche, skabe, væghængt toilet og vaskesøjle.

Køkkenet åbnes ud mod spisestuen og indrettes som en vinkel, evt. med en ø. Vasken placeres opad badeværelsesvæggen, så I kan koble det på eksisterende afløb.

Der er fin plads opad væggen imellem de to første værelser til tre 80 cm brede, høje vitrineskabe, hvor I får oceaner af plads til glas og service, kogebøger, duge, vaser og meget mere.

I forlængelse af alrummet ligger i dag en terrasse, hvor jeg forestiller mig det vil være helt selvfølgeligt at bygge en opholdsstue til.

I kan desuden ændre alrummets vindue til en ny dobbelt havedør så I får ekstra meget eftermiddagslys ind i rummet og I kan også lave en lignende udgang fra stuen.

Hilsener Lone

© Lone Barslund – FØR

© Lone Barslund – EFTER

Håndplukket til dig