Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Feminin fengshui

Pernille Melsted gjorde i den grad rent bord, da hun og kæresten gik fra hinanden: Hun tog kun de to Verner Panton stole med.

© Andreas Mikkel Hansen

Pernille Melsted, 36, besluttede sig for ikke at indgå kompromiser, da hun for nøjagtig et år siden startede helt forfra: helt ny bolig med helt nyt indhold. Hun og kæresten gik fra hinanden, og det eneste, hun tog med sig, var to syrenfarvede Verner Panton-stole, hun havde købt, da hun boede i New York og arbejdede for kosmetikfirmaet Clinique.

Og nu står de to stole i andelsbyggeriet Vildrose i Københavns Sydhavn kun et par minutters gang fra Fiskerihavnen og det fredede område på Tippen. Pernille Melsted investerede i et 121 m2 stort rækkehus på to etager, hvor der er masser af legearealer for hendes søn, 6-årige William.

Prisen var 600.000 kr. for det miljøvenligt byggede hus i bebyggelsen, som er tegnet af ONV Arkitekter. Et Genvex-anlæg/udluftningssystem sørger for, at luften i husene udskiftes og genanvendes hver anden time til fordel for både miljø og mennesker. Husene er forskellige i størrelser og planer.

© Andreas Mikkel Hansen

Tableau med små yndlingsting på konsollen, alt holdt i matchende nuancer.

© Andreas Mikkel Hansen

En kombineret opslags- og fototavle med yndlingsfotografen Richard Avedon som fokuspunkt. Der er, erkender hun, ikke meget Krea over Williams hjørne med Starcks børnestol og bord fra Kartell. – Det er moren, der har bestemt, så det må han lide under. Det er selvfølgelig ærgerligt, at han er nødt til at have et underlag under, når han skal tegne på grund af hullerne i bordpladen, men han har fundet ud af, at tusserne står godt i dem, siger Pernille Melsted. De sorte opbevaringsmoduler på væggen er til sko, købt i Ikea.

© Andreas Mikkel Hansen

Coach og forfatter Pernille Melsted har indrettet sig feminint og farverigt. Med masser af sans for detaljer og fine, små opstillinger.

© Andreas Mikkel Hansen

Smuk trappe op til førstesal. Lyset strømmer ind fra alle sider.

© Andreas Mikkel Hansen

  • Jeg er ikke sikker på at jeg havde fået gennemtrumfet de lilla spisebordsstole, hvis jeg havde haft en mand. Man kan så diskutere, om ikke det alligevel havde været bedre, at der havde været en praktisk mand ind over, for jeg sidder vildt dårligt på dem. Men jeg er glad for dem. Det var de stole, jeg ville have – og så gik jeg bare ud og købte dem uden at spørge nogen, fortæller Pernille Melsted. Spisestuen er hendes “rigdoms-område”. Derfor guldtapetet fra Ferm. Lilla skulle også være befordrende for økonomien! Det meterbrede, hvide spisebord er fra Ilva, Starck-stolene og lampen er fra Kartell. I forgrunden pude fra Susanne Scherning.

© Andreas Mikkel Hansen

Som selvstændigt erhvervsdrivende gav hun et ordentligt kontor høj prioritet. – Selvstændige kvinder har det med at sætte sig i et kælderrum med en gammel dør og nogle bukke under som skrivebord. Det siger noget om, hvor meget man tror på sin virksomhed, fastslår Pernille Melsted, som har valgt et hvidt skrivebord fra Ilva. Neonrøret i yndlingsfarven pink, stående i hjørnet, er fra Hay.

© Andreas Mikkel Hansen

Køkkenet er ligesom resten af huset præfabrikeret i Estland. Der stømmer lys ind fra store glaspartier på begge husets frie sider.

© Andreas Mikkel Hansen

Et stilleben i køkkenet skabt af ting i glade, friske farver. Pernille Melsteds “sundhedsområde” i køkkenet er præget af grønt og blåt. Et fint eksempel på, hvordan farverne påvirker humøret ...

© Andreas Mikkel Hansen

Ifølge fengshui er pink rigtig godt i soveværelset, så Pernille Melsted måtte bare eje wallsticker-hjertet med de store passionerede pink ord. Hun har selv klistret det op og er ret stolt af resultatet: – Det er kun en anelse skævt, men kærlighed er vel heller ikke altid perfekt? Sengetøjet med hjorte er fra Susanne Schjerning.

© Andreas Mikkel Hansen

Det enkle toiletbord er fra Ikea. Spejlet kan foldes a la gamle dages toiletspejle, så man kan se frisuren fra alle sider. Pernille Melsted mediterer ofte. Når hun gør det, er det her i soveværelset, hvor hun trækker skodderne fra, sætter sig på en pude og kigger ud i det grønne.

© Andreas Mikkel Hansen

  • Jeg er ikke sikker på, at jeg havde fået gennemtrumfet de lilla spisebordsstole, hvis jeg havde haft en mand. Man kan så diskutere, om ikke det alligevel havde været bedre, at der havde været en praktisk mand ind over, for jeg sidder vildt dårligt på dem. Men jeg er glad for dem. Det var de stole, jeg ville have – og så gik jeg bare ud og købte dem uden at spørge nogen, fortæller Pernille Melsted. Spisestuen er hendes “rigdoms-område”. Derfor guldtapetet fra Ferm. Lilla skulle også være befordrende for økonomien! Det meterbrede, hvide spisebord er fra Ilva, Starck-stolene og lampen er fra Kartell. I forgrunden pude fra Susanne Scherning.

Håndplukket til dig