Femårsplan i skovhuset

De fleste ville nok være vendt om i indkørslen. Men der skulle mere end gasbeton, brune vinduesrammer, og et forvitret eternittag til at skræmme Bente og Jesper Therkildsen væk.

© Claus Petersen

De faldt pladask for parcelhusets beliggenhed lige op til skoven, og øjnede en sjælden mulighed for at sætte deres helt eget præg på det nedslidte 1960’er-hus i Vejle.

Det var hverken det gulnede fyrretræskøkken, de kedelige trægulve eller det nussede savsmuldstapet, der fik Bente og Jesper Therkildsen til fluks at fatte fyldepennen og underskrive købsaftalen på det lidt kedelige hus i udkanten af Vejle. Det var udsigten. Huset ligger i første parket til Nørreskoven og er omgivet af et fantastisk dyreliv med fugle og råvildt i haven.

  • Beliggenheden var unik. Derfor var vi egentlig ikke i tvivl, da vi så huset første gang. Heller ikke selv om det lod meget tilbage at ønske, siger Jesper Therkildsen, der er indehaver af tegnestuen Therkildsen Arkitekter, som han driver sammen med hustruen, Bente Therkildsen. Parret så det som en sjov og spændende udfordring at forsøge at få det bedste ud af de eksisterende rammer på ejendommen.

© Claus Petersen

Femårsplan i skovhuset De faldt pladask for parcelhusets beliggenhed lige op til skoven, og øjnede en sjælden mulighed for at sætte deres helt eget præg på det nedslidte 1960'er-hus i Vejle.

© Claus Petersen

Fra køkkenet er der direkte udgang til terrassen og en fantastisk udsigt til Nørreskoven, der grænser op til baghaven. Det futuristiske emfang er fra Trepol.

© Claus Petersen

Den indvendige forvandling har familien Therkildsen selv stået for. Det oprindelige gulv er skiftet ud med hvidolierede asketræsplanker, og alle de gamle radiatorer er fjernet og erstattet af gulvvarme og konvektionsriste i gulvet.

© Claus Petersen

Før: Et trist parcelhus med en rigtig god beliggenhed lige op til Nørreskoven ved Vejle.

© Claus Petersen

Efter: Villaens nye, enkle linjer spiller fint sammen med den omgivende natur.

© Claus Petersen

Soveværelset i tilbygningen har en rumhøjde på 3,3 m. Bag de sorte skydedøre er der indrettet et walk-in closet med hylder fra Ikea. Skydedørene er fremstillet af mdf-plader, der er dyvlet sammen og monteret på et standard-skinnesystem fra et byggemarked.

© Claus Petersen

Parrets baggrund som bygningskonstruktører blev der god brug for, da moderniseringen af det renoveringsmodne hus fra 1963 skulle planlægges. Bente og Jesper Therkildsen havde masser af ideer til, hvordan villaens 176 m2 kunne optimeres.

© Claus Petersen

Familiens nye køkken-alrum ligger i det, der tidligere var dagligstuen. For at få det fulde udbytte af udsigten til skoven, er facaden lukket op med store glaspartier, der går fra gulv til loft.

© Claus Petersen

Gæstebadet har pudsede vægge og betongulve, der er epoxylakeret for at gøre dem mindre modtagelige for fugt. Det indbyggede brusearmatur i loftet hedder Raindance og er fra Hansgrohe.

© Claus Petersen

Brusenichen i det store badeværelse har et forsænket badekar i gulvet. Det bruges flittigt af parrets tre børn, der elsker at plaske rundt i gulvhøjde. Håndvasken er tegnet af Philippe Starck og står på en bordplade af zink. Brusegardinet er fra Kurage.

Relaterede Artikler