Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Familien mangler et værelse i deres dejlige hus

De ser tre mulige løsninger på problemet. Her giver arkitekten sine råd.

Hej Lone,

Jeg skriver til dig, fordi jeg altid med fornøjelse læser dine inspirerende indretningsløsninger, og nu håber på din hjælp til vores udfordring.

Sagen er at vi for fire måneder siden fik vores tredje barn og dermed kommer til at mangle et værelse i vores ellers rigtig dejlige hus.

Det vi har brug for hjælp til er at finde frem til:

Hvordan vi kan gøre plads til at alle børn har deres eget værelse/“egen zone”. Det er nok først helt aktuelt om et års tid (indtil da kan den lille fint sove i soveværelset og have sine ting i stuen).

Hvad der vil være en god løsning ift. på sigt at få et ekstra børneværelse i huset.

A) ombygning - udnytte eksisterende kvadratmeter.
B) lave tilbygning evt. inkl. nyt badeværelse.
C) udnytte vores store velisolerede skur med hems, ovenlys og endda havkig i forbindelse med dobbelt carport ca. 2,5m fra skel.

(Sidstnævnte kan først komme på tale om 5 år, når den ældste er stor nok til at være i egen afdeling, hvorfor at det første spørgsmål er ekstra vigtigt, hvis det er løsning C) du hælder til.)

Kælderen er ikke godkendt til beboelse med for lav loftshøjde osv., men værelset dernede er udmærket og bruges som musikrum hver dag.

Vores stue er stor men også et smukt rum, åbent til kip, som vi har lidt svært ved at se at man kan røre uden at arkitekturen ryger sig en tur.

Hvad tænker du, når du ser på det hele? Hvad vil være en god løsning i dine øjne?

Mvh. Line

Kære Line,

Hvis jeg skal tage udgangspunkt i det eksisterende hus uden skur og kælder, så er der en god mulighed, som går ud på at flytte på køkkenet.

En konkret tilbygning kræver mere dybdegående indsigt end jeg har her og kælderophold er og bliver kun midlertidigt, så jeg synes at jeres manglende værelse skal findes i selve huset.

Med en stor stue på over 25 m2, bør der kunne blive plads til jeres spisebord der også, så øvelsen går ud på at flytte køkkenet, så der bliver et rigtig godt værelse ved siden af jeres soveværelse.

Værelset ved siden af jeres entré har i dag dør ud til alrummet og den dør vil jeg flytte ud i gangen, så I får en lang, ubrudt væg i det nye køkken.

Vand og afløb løber i dag fra eksisterende køkken og ned i badeværelset. Fremover skal I koble afløbet til bryggerset, der ligger lige neden under det nye køkken.

Hvis I kan genanvende de fleste køkkenelementer er det en overkommelig udgift.

Jeg tæller 9 elementer i jeres nuværende køkken og i det nye kan jeg få plads til 13 samtidig med at der er plads til en bænk og spiseplads til i alt 6 personer.

Placerer I spisebordet nede i stuen bliver der selvfølgelig yderligere plads i køkkenet til 4 højskabe mere, vitrineskabe eller andet.

I forbindelse med den nye løsning skal der måske tænkes i en smallere trappe og længere brystningsmur, så det er sikkert at færdes i det nye køkken.

Bedste hilsener Lone

© Lone Barslund - FØR

© Lone Barslund - EFTER

Relaterede Artikler