Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Et stort rum skal indrettes til både køkken og stue - men hvordan?

"Jeg synes, at en reel opdeling vil være rigtig synd." Find alle arkitektens råd her.

Hej Lone,

Efter en heftig vandskade står vi nu med et helt tømt køkken-stue-alrum, hvor gulvet så småt skal til at lægges efter udtørring, nye rør, m.m. Det bliver egeplank natur.

Da det er et stort rum, - cirka 56 m2, som vi har haft svært ved at indrette godt, vil vi høre om du kan komme med et bud, så vi på en eller anden måde får de mange m2 opdelt, så det bliver både funktionelt og hyggeligt. Der skal være køkken, spiseafdeling og sofahjørne.

Der er i dag to døre ind til rummet fra entreen. Det gamle køkken var placeret ud mod forhaven og det tænker vi det fortsat skal være, da det er dejligt at kunne følge lidt med, når de forskellige kommer til og fra huset.

Vi er selv meget i tvivl om rummet simpelthen skal deles op for at få mere ro på, men nu venter vi spændt på en løsning fra dig.

Huset rummer i øvrigt to værelser, bad og bryggers nede og to værelser ovenpå. Vi er en familie på fem, så der er tit mange mennesker.

Og et lille tillægsspørgsmål. Vores ældste pige ønsker sig en åben garderobestang til bøjler. Kan du kikke på hendes værelse også?

Mange hilsener Lea og Maria.

Kære Lea og Maria,

Det er et fantastisk rum, ikke mindst fordi det er naturligt belyst fra hele tre verdenshjørner, og med garanti nogle skønne kik også.

Jeg synes, at en reel opdeling vil være rigtig synd, hvorimod en simpel forlængelse af entrévæggen på bare 260 cm, vil give en fin adskillelse af køkken og sofaafdeling.

Den nye væg (markeret med orange) skal være solid, så den på stuesiden f. eks. kan bære lave reoler under jeres fladskærm.

På køkkensiden giver den plads til en højskabssektion med 4 højskabe og tilmed skærmer den af visuelt så man ikke ser ud i køkkenets mest aktive og rodede del fra sofaerne.

Spisebordet skal selvfølgelig have en rigtig central plads foran gavlens store vindues- og dørparti.

Da stuen er så gavmild stor, kan I møblere med god luft omkring jeres møbler, for eksempel med en lang hylde bagved sofaen, hvor I får naturligt plads til læselamper, planter, nips og billeder ovenover. Det vil jo være helt genialt med en massiv hylde i samme eg som gulvet.

Imellem vinduerne en høj bogreol og i hjørnet enten et hyggeligt læsehjørne eller måske en lille arbejdsplads.

Angående åbne garderobe-bøjlestativer, så er det nok noget af det, jeg elsker at hade mest! Det giver støv både på tøjet og i luftvejene og det roder, punktum.

Hendes værelse er pænt stort, så hvorfor ikke lave en fin walk-in-garderobe til hende i stedet for, med skabe på to sider, hvor I så kan vælge ikke at sætte låger på til at starte med.

Der er plads til 4 skabe á 1 meter, 2 stk. 35 cm dybe skabe og 2 på 60 cm dybde, der vender ryggen ud mod værelset. Bagsiderne sætter I plader på og maler, eller alternativt giver en gang tapet.

Hilsener Lone

© Lone Barslund

Relaterede Artikler